4:0 ZA FINALE

Kopitar i Brown riješili problem zvan St. Louis

07.05.2012 u 07:31

Bionic
Reading

Četiri utakmice, četiri pobjede i osigurano konferencijsko finale Zapada. To je učinak LA Kingsa kontra St. Louis Bluesa. Bolje, brže i jednostavnije zapravo nije ni moglo biti

Kraće jednostavno nije moglo trajati; LA Kingsima je trebalo četiri utakmice da ostvare četiri pobjede i prođu u konferencijsko finale Zapada. Dečki ih grada poznatog po Hollywoodu, Lakersima i Davidu Beckhamu, ostvarili su pravo malo čudo; postavili su niz gostujućih pobjeda na pet, a ukupan skor pobjeda i poraza na gostujućem ledu tijekom doigravanja im je nestvarnih 7:1.

U svom Staples centru Kingsi su imali dosta problema sa St. Louisom, no zahvaljujući jako dobrom Jonathanu Quicku koji je obranio sve osim jednog super projektila Kevina Shattenkirka koji je pogodio za 1:1 sredinom prve trećine te dvostrukom asistentu Anžeu Kopitaru i dvostrukom strijelcu Dustinu Brownu, stigli su do pobjede koja im jamči dosta vremena za oporavak od svih dosadašnjih napora. Prvi gol na utakmici zabio je Jordan Nolan nakon samo četiri i pol minute igre.

Los Angeles će u finalu Zapada igrati protiv boljeg iz susreta Phoenixa i Nashvillea. Posljednji put osma momčad konferencije koja je dosegla konferencijsko finale bio je Montreal prije dvije godine, a Edmonton je posljednja momčad koja je kao najlošija u konferenciji stigla do finala NHL-a. Bilo je to 2006. godine.

ST. LOUIS BLUES - LA KINGS 0:4
St. Louis Blues - LA Kings 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
St. Louis Blues - LA Kings 2:5 (0:4, 1:1, 1:0)
LA Kings - St. Louis Blues 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
LA Kings - St. Louis Blues 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)