EMOTIVNE RIJEČI

Kontroverzni i slavni nogometni trener zna da za Luku Modrića taj dan dolazi i poručuje: Bit ćemo svi jako tužni...

30.06.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Luka Modrić odigrao je još jedno veliko natjecanje za hrvatsku reprezentaciju, ali svi smo svjesni kako godine prolaze i da se hrvatskom kapetanu bliži kraj u dresu 'Vatrenih'

Veznjak Reala i dalje s velikim žarom igra za hrvatsku nacionalnu vrstu. Godine ga sustižu, ali on se ne da i već je desetljeće dio Real Madrida, a još više naše 'Svetinje'.

Mnogi na njegovom mjestu bi se već zahvalili HNS-u, u ljetnim mjescima odmora posvetili se odmoru s obitelji, ali ne i Luka. Sam je rekao da dok god ga zovu u reprezentaciju kako će se odazivati.

Jednog dana kada ode, kada kaže da više ne može, i ode u zasluženu reprezentativnu mirovinu, nedostajat će. Ne samo hrvatskoj javnosti, nego i i mnogim drugim ljudima iz svjetskog nogometa.

Među njima je i Jose Mourinho, koji nikada nije skrivao koliko obožava Modrića, a i doveo ga je u u Real u koovozu 2012. iz Tottenhama.

'Kada Luka za nekoliko godina završi karijeru, ljudi poput nas, koji vole nogomet, bit će jako tužni. On je jedan od takvih igrača. On je apsolutno fantastičan. Kada sam pitao Florentina Pereza da ga dovedemo, ne želim se sjećati toga, jer je bilo vrlo teško pregovarati s Tottenhamom. Na kraju je došao u Madrid i ostao 10 godina u najvećem klubu s najvećim pritiskom, a bio je apsolutno sjajan', rekao je kontroverzni portugalski stručnajak te je dodao:

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Nekada ne znate je li mu jača noga desna ili lijeva, način na koji analizira stvari oko sebe, izgleda kao da ne postoji pritisak i da ne postoje igrači oko njega. Način na koji razmišlja je fantastičan, a uz sve to, on je skroman dečko na terenu i po načinu na koji radi za momčad. On je tako skroman i izvan terena. Mislim da mu je pljeskao cijeli stadion kada je napuštao teren. Ne samo navijači Hrvatske nego i Španjolske. Luka u Španjolskoj igra za Real, ali to je igrač kojeg svi poštuju. Sretan sam što sam bio taj koji ga je doveo u Madrid.'