IMA I TOGA!

Kontroverzni gazda kluba brani igranje cijepljenim igračima: 'Nemoćni su, to je nešto znanstveno'

23.02.2022 u 18:16

Bionic
Reading

Neobičnu izjavu dao je kontroverzni vlasnik Steaue, inače drugoplasiranog kluba rumunjskog prvenstva

Naime, čini se kako bi se nogometaši rumunjskog velikana mogli naći u problemima i to zato što su - cijepljeni.

Rumunjski biznismen i političar smatra kako cijepljenje protiv koronavirusa loše djeluje na igrače njegovog kluba i stoga je odlučio napraviti presedan, zabraniti onima koji su cijepljeni da igraju, pišu Sportske novosti.

'Vlasnik Steaue Gigi Becali kaže da neće dopustiti cijepljenim igračima da igraju jer su nemoćni', objavio je na svom Twitter profilu Emanuel Rosu, inače nezavisni rumunjski novinar čije su tekstove objavljivali renomirani Guardian, BBC, FourFourTwo, Wolrd Soccer...

'Možda ćete se smijati, ali to bi moglo biti točno. Oni koji su cijepljeni ostaju bez snage. To je nešto znanstveno', rekao je Becali.

'Niste li gledali utakmice Cluja? Protiv Rapida su neki igrači skoro padali u nesvijest. Neki su spavali na terenu. Svi cijepljeni, čini se, ostaju bez snage. Na neke doista ne djeluje, ali djeluje na one starije. Niste li vidjeli kako igra Ciprian Deac', rekao je Decali.

Becali inače nije zagovornik cijepljena i tvrdi da su cijepljeni ti koji umiru u bolnicama, a ne necijepljeni. Njegovo se ime inače često ranije provlačilo kroz medije zbog živopisnih izjava i kontroverznih stavova oko homoseksualnosti i nasilja...