SWINDON TOWN

Kontroverzni Di Canio na klupi niželigaša

21.05.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Jedna od najkontroverznijih osoba talijanskog nogometa Paolo Di Canio (42) postao je novi menadžer engleskog Swindon Towna, koji će se od iduće sezone natjecati u četvrtom razredu engleskog nogometa

Bit će to njegov trenerski debi nakon što je prije tri godine zaključio igračku karijeru u trećeligašu Cisco Romi.
'Kada sam okončao igračku karijeri znao sam da je moja budućnost u Engleskoj. Otočki nogomet je prepun strasti i ponosa i zbog toga ga obožavam,' poručio je Di Canio.

Navijači Swindona oduševljeno su pozdravili dolazak 'zločestog dečka' talijanskog nogometa. Međutim, jedan od sponzora kluba tvrtka GMB Union je otkazala suradnju zbog Di Canijeve povezanosti s fašističkim pokretom.

Ovaj bivši nogometaš Lazia, West Hama, Juventusa, Napolia, Milana, Celtica, Sheffield Wednesdaya i Charltona nikada nije skrivao svoju privrženost fašizmu, a zbog fašističkog salutiranja nakon pobjede Lazija protiv gradskog suparnika Rome 2005. zaradio je suspenziju i novčanu kaznu.

U njegov karijeri bogatoj incidentima možda i najpoznatiji slučaj dogodio se 1998. godine za vrijeme utakmice njegovog Sheffield Wednesdaya i Arsenala kada je gurnuo suca Paula Alcocka i zaradio 11 utakmica suspenzije.