BIO NA RUBU EGZISTENCIJE

Kontroverzni Conor McGregor otkrio na što je potrošio novac od prvog meča u UFC-u

14.08.2019 u 16:28

Bionic
Reading

Najveća svjetska MMA zvijezda Irac Conor McGregor je danas težak više od 100 milijuna dolara. No, prije samo nekoliko godina je doslovno bio na rubu egzistencije i već je jednom nogom bio izvan borilačkog sporta. Nastupi u elitnoj promociji su vrlo brzo od njega učinili mega zvijezdu, ali i vrlo bogatog čovjeka

U intervjuu za GQ magazin Irac je otkrio što je učinio s prvom plaćom koju je zaradio u UFC-u. Svoj debi u Octagonu je odradio u Stockholmu 2013. godine. Osim 20 tisuća dolara honorara, zaradio je i 60 tisuća bonusa.

'Moj debi se dogodio u Stockholmu i odmah sam osvojio bonus za najbolji nokaut večeri koji je iznosio 60 tisuća. Moj honorar za taj meč je bio 10 tisuća dolara za nastup i 10 tisuća za pobjedu, tako da sam izašao iz Arene s čekom na 80 tisuća dolara', otkrio je irski borac koji danas većinu svog novca zarađuje iz biznisa s popularnim viskijem 'Proper 12'.

'Prvu stvar koju sam učinio jest uzeo ogromnu svotu novca i dao je svojoj majci. Druga stvar koju sam učinio jest otišao kod krojača u centar Dublina. Moj otac mi je uvijek dok sam odrastao govorio da si uspješan onda kada imaš odijelo sašiveno po mjeri', opisao je Irac i nastavio:

'To mi je ostalo u glavi toliko godina. I zato sam otišao direktno kod krojača koji se zove 'Luis Copeland i sinovi'. Slavan je na irskom tlu. Tamo sam proveo osam sati, pričao sam s ljudima, družio se. Oni su me opskrbili odijelima. Želio sam odijelo sašiveno po mjeri, želio sam da mi je pripijeno uz kožu, želio sam taj osjećaj uspjeha. Želio sam uzeti taj osjećaj sa sobom u sljedeću fazu svog života. To sam učinio sa svojim prvim UFC honorarom', prenosi Fight Site.

  • +7
Borac Conor McGregor izlazi iz zatvora u Miamiju Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Zanimljivo je da je McGregor pretpostavio da bi mogao atraktivnim nokautom izboriti svoje mjesto na press konferenciji nakon priredbe, pa se pripremio unatoč potpunom nedostatku sredstava. Posudio je odijelo od svog djeda i spakirao leptir mašnu, kako bi izgledao reprezentativno.

'Znao sam da ću ukrasti šou. Znao sam da ću imati najbolji nokaut večeri i znao sam da će me pozvati na press konferenciju poslije priredbe. Tako da sam spakirao leptir mašnu, spakirao sam sako mog djeda. Kažu da je dobro odijelo poput oklopa. Ja vjerujem u to. Tada nisam imao čitavo odijelo, nego samo sako, ali dalo mi je taj oklop i samopouzdanje', zaključio je za GQ.

  • +14
Irski borac Conor McGregor Izvor: Pixsell / Autor: PA Wire/Press Association/PIXSELL