GLAS PROTIV

Kontroverzna zvijezda nije se mogla suzdržati nakon odluke koja bi mogla promijeniti tenis: Apsolutno se ne slažem!

24.06.2022 u 06:18

Bionic
Reading

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) objavila je kako će se od 11. srpnja pa do kraja sezone na svim ATP turnirima te posljednjem Grand slamu sezone US Openu isprobati pravilo o davanju trenerskih savjeta 'izvan terena', a o toj inovaciji oglasio se Nick Kyrgios

Podsjećamo, tenisači će se moći savjetovati tijekom susreta i to od strane osoba koje sjede na mjestima u gledalištu predviđenima za trenere. Također, treneri će smjeti savjetovati svoje igrače kako verbalno tako i znakovno samo ukoliko to neće ometati igru i suparnika. Verbalno savjetovanje bit će dopušteno samo kada će igrači biti na istoj strani terena kao i treneri te će se to sastojati samo od nekoliko riječi ili fraza, dok razgovor neće biti dopušten, a znakovno savjetovanje će biti dopušteno stalno.

Nick Kyrgios osudio je odluku ATP-a da testira davanje savjeta i vjeruje da to ubija ljepotu igre.

'Apsolutno se ne slažem. Gubi se jedna od jedinstvenih osobina koju nijedan drugi sport nije imao', odgovorio je Kyrgios na tweet Patricka Mouratogloua.

Mouratoglou je trenirao Serenu Williams, a sada Simonu Halep, i priznao je da se treniranje izvan terena ionako odvija na gotovo svakom meču i to desetljećima. Znači ono što se za vrijeme meča ionako događalo, bit će 'legalno'.

'Igrač je morao sam shvatiti stvari. To je bila ljepota toga. Što se događa ako igrač visoke razine igra protiv tenisača nižeg ranga koji nema ili ne može si priuštiti trenera?', dodao je zabrinuti Australac.