RAZBIJAČ NA LEDU

Konopka usamljen na vrhu po broju makljaža

10.02.2010 u 13:16

Bionic
Reading

Bila je to jedna od napetijih večeri u najjačoj hokejaškoj ligi (NHL). Od sedam utakmica, četiri su odlučene nakon kaznenih udaraca, susreti su 'začinjeni' tučnjavama, a na prvo mjesto ljestvice razbijača probio se Kanađanin Zenon Konopka

Zenon Konopka vs. Rick Rypien

Osim što marljivi statističari zbrajaju pogotke, asistencije, kaznene minute i minute provedene u igri za svakoga igrača, jedan od hokejaških portala vodi brigu i o tome koliko se puta pojedini hokejaš potukao za vrijeme sezone.

Na prvo mjesto 'boksačke' ljestvice iskočio je napadač Tampa Baya Lightninga Zenon Konopka koji je ove sezone 22 puta ukrstio šake sa suparničkim igračem. Makljaža kojom je zasjeo sam na čelo neobične liste dogodila se je u susretu protiv Vancouver Canucksa (3:1), i to s isto tako ne previše bezazlenim Rickom Rypienom. Dvojica prekaljenih hokejaša dugo su se hrvala pokušavajući jedan drugome zadati precizan udarac, ali ovoga puta im to nije uspjelo. Nakon dvije minute bezuspješnih pokušaja suci su uskočili i prekinuli borbu.

Inače, Konopka nikada u regularnom dijelu sezone nije imao više od 18 tučnjava, a sada je tu svoju statistiku debelo poboljšao, a do kraja je ostalo više od 20 utakmica. Treba spomenuti kako je na drugom mjestu Brandon Prust (Calgary Flames) sa 21 borbom, a na trećem Matt Crakner sa 19 (Ottawa Senators).

Prošle godine u regularnom dijelu sezone najviše se puta potukao Zack Stortini (Edmonton Oilers), i to 27, a sada se primirio i tek je na 13.

Rezultati:

Buffalo Sabres - Boston Bruins 2:3 (kazneni udarci)
New York Islanders - Nashville Predators 4:3 (kazneni udarci)
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 4:3 (kazneni udarci)
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 4:3 (kazneni udarci)
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 4:1
Ottawa Senators - Calgary Flames 3:2
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 3:1