ZAŠTO CITY POSUSTAJE

Kompany jedva spriječio sukob Balotellija i Kolarova

02.04.2012 u 13:32

Bionic
Reading

Iako je City još prije nekoliko tjedana imao dva boda prednosti pred gradskim suparnikom Unitedom, od danas bi Manchester mogao opet slaviti prvake u crvenim dresovima. Naime, 'crveni vragovi' večeras igraju s Blackburnom, i pobijede li, otići će na 'plus pet'

Manchester City polako gubi utrku s gradskim suparnikom Unitedom, a Mancinijeva momčad u posljednjim kolima izgleda sve nervoznije. Naravno, velik je novac uložen u klub, rezultat ne ide na ruku igračima i jasno je i da kod njih samih nervoza raste jer u tri su kola prepustili vrh tablice, a već danas bi se mogli i oprostiti od naslova.

A nervoza među igračima posebno je bila vidljiva u posljednjem ligaškom dvoboju, protiv Sunderlanda, kada su gubili 1:3. Naime, u 64. minuti domaćini su imali slobodan udarac, oko kojeg su se igrači Talijan Mario Balotelli i Srbin Aleksandar Kolarov skoro potukli. Na svu sreću, bilo je i 'hladnih glava' - Kompany ih je uspio zadržati na pristojnoj udaljenosti pa do fizičkog kontakta nije došlo.


Iako se taj sukob može sagledati i kao pozitivan primjer jer očito su igrači tražili put do pogotka pa i pobjede, međusobne teške riječi ne mogu biti dobar znak. Balotelli i Kolarov kasnije su se 'iskupili' zabivši po jedan gol svaki te spasili City od potpune blamaže.

No to nije bio jedini incident Balotellija. Nakon utakmice na njega je nasrnuo Yaya Toure, a Daily Star piše da je Kolo Toure spriječio teži fizički obračun između vlastitog brata i 21-godišnjeg Talijana, kojeg su, navodi isti izvor, suigrači okrivili da im je uzeo naslov prvaka.

Nakon svega, osim što bi mogao platiti internu kaznu od 160.000 funti zbog neprimjerenog ponašanja tijekom i nakon utakmice, Balotelli će, sasvim izgledno, završiti na transfer-listi.

Već prošle sezone Balotelli se u više navrata fizički sukobljavao sa suigračima, poput slučajeva s Jeromeom Boatengom i Micahom Richardsom