NOKAUT FAZA europskE ligE

Komentar ždrijeba; Nenad Bjelica sve je iznenadio odgovorom na pitanje tko je favorit

17.12.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Trener Dinama na prvu je ruku pomalo 'hladno' reagirao nakon što je doznao za protivnika u šesnaestini finala Europske lige. Češki prvak Viktorija Plzen sve je samo ne lagani suparnik, u Europsku ligu stiže iz Lige prvaka gdje je zauzela treće mjesto u skupini iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA

'Moglo je biti bolje, ali moglo je i gore', kazao je trener Dinama Nenad Bjelica odmah nakon što su 'modri' u šesnaestini finala Europske lige izvukli češkog prvaka Viktoriju Plzen.

'Ekipa koja je ispala iz Lige prvaka u Europsku ligu zaslužuje apsolutni respekt. Iskreno, malo znam o Viktoriji, ima dosta čeških igrača. Mislim da šanse postoje, ali možda su oni lagani favoriti. U svakom slučaju, imamo svoje šanse i vjerujem da možemo proći', nastavio je Bjelica koji je svojim pomalo defetističkim tonom iznenadio mnoge. No, 'pila naopoako' u većini slučajeva - pali.

Bjelica je potom malo i 'prostudirao' momčad Viktorije u dosadašnjem dijelu sezone:

'Težak protivnik koji je ove sezone pobijedio Romu i CSKA, uzeo sedam bodova u Ligi prvaka. Idealan protivnik svakako - nije! Za naše navijače će biti atraktivan u tom smislu da mogu otići u gostovanje, a onda u uzvratu očekujemo pun Maksimir. Možemo se nositi s njima.'

  • +35
Dinamo - Anderlecht Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Može li Dinamo proći?

'Ovo je protivnik koji se može proći, naravno trebat će u sljedeća dva mjeseca puno rada i truda da bi ih uspjeli pobijediti', rekao je Bjelica. A koliko bi Česi mogli znati o Dinamu?

'Imat ćemo dva mjeseca za upoznavanje... Sigurno će se i oni dobro pripremiti za ove utakmice i njima je, kao i nama, završilo prvenstvo. S prvenstvom nastavljaju tjedan dana kasnije od nas pa ih nećemo imati previše prilika vidjeti na djelu. Pogledat ćemo što rade na pripremama kako bi dobili što više informacija...', kazao je trener Dinama.

Momčad češkog prvaka s klupe vodi iskusni Pavel Vrba (55), bivši češki izbornik.

  • +11
Europska liga, skupina D: Dinamo - Spartak T. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ne znam previše o njemu. Čim je došao u konkurenciji Slavije, Sparte..., do naslova prvaka sigurno je da radi jako dobar posao. Na tome mu čestitam, a nadam se da će nakon naše dvije utakmice on morati čestitati meni', zaključio je Nenad Bjelica i za kraj otkrio svoje želje u zimskom prijelaznom roku:

'Iskreno, nemam nikakvih posebnih želja. Ne razmišljam o dovođenju nikoga. Već sam rekao, ako netko i slučajno ode, dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Najveće bi pojačanje bilo to da ova momčad ostane na okupu...'

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL