DOBAR KAO VINO

Kolumbijska America dovela 46-godišnjaka

23.07.2009 u 09:28

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana nakon što je u Boliviji zaigrao najmlađi nogometni profesionalac, 12-godišnji Mauricio Baldivieso, iz Južne Amerike dolazi još jedna zanimljiva vijest. Naime, kolumbijski klub America de Cali iz 'naftalina' je izvukla 46-godišnjeg Antonyja de Avilu koji je tako postao najstariji profesionalni nogometaš na svijetu u ovom trenutku

I dok se mnogi klubovi utrkuju u kupnji što mlađeg nogometaša, u kolumbijskom klubu America de Cali odlučili su se na drukčiji put. Oni su u svoje redove doveli 46-godišnjeg Antonyja de Avilu, koji je legenda tog kluba.

Naime, prije nego što se umirovio prije deset godina (i sada opet aktivirao), De Avila je igrao u tom klubu te je njihov najbolji strijelac u povijesti s postignutih 201 golom. Tome dodajmo i to da je u Copa Libertadoresu postigao 29 golova te je na ljestvici najboljih strijelaca tog natjecanja na šestom mjestu.

U svojoj karijeri De Avila je 53 puta oblačio dres kolumbijske reprezentacije i postigao 13 golova.

Iako ima 46 godina, ovaj Kolumbijac neće postati i najstariji profesionalni nogometaš u povijesti. Naime, rekord drži bivši član Doncaster Roversa John Ryan koji je igrao i u 52. godini, dok je legendarni sir Stanley Matthews igrao do svoje 50. godine.