SVI POISPADALI

Kohlschreiber lako razoružao Dodiga

01.03.2012 u 22:12

Bionic
Reading

ATP turnir u Delray Beachu u četvrtak je ostao i bez posljednjeg, trećeg hrvatskog tenisača. Nakon Marina Čilića i Ive Karlovića poraz je upisao i Ivan Dodig. Bolji je u 2. kolu od njega bio peti nositelj Philipp Kohlschreiber sa 6-2, 6-2

Nikakve šanse nije imao 27-godišnji hrvatski tenisač protiv godinu dana starijeg Nijemca, inače, 32. igrača na svijetu. U svakom setu je Kohlschreiber dvaput oduzimao servis Dodigu i na kraju vrlo lako dobio njihov drugi međusobni meč. Prvi put je, prošle godine, Nijemac pobijedio Dodiga u Davis Cup meču.

U prvom je setu Dodig poveo sa 2-1 samo da bi izgubio pet gemova zaredom u toj dionici. I na startu drugog seta je njemački tenisač slomio Dodiga na njegov početni udarac i nakon toga lako priveo meč kraju.

Ogled je trajao samo jedan sat i sedamnaest minuta, a Dodig je izuzetno loše igrao nakon drugog servisa. Osvojio je tada samo šest od 23 poena. Napravio je Dodig i pet dvostrukih servis-pogrešaka, a nije iskoristio niti jednu od dvije break-prilike (obje u prvom setu).

Kohlschreiber je osvojio čak 22 poena više u meču (65-43).

ATP Delray Beach, 2. kolo:

Kohlschreiber (5) - Dodig 6-2, 6-2
Sela - Nieminen 6-4, 6-4