BARCELONETA SLAVILA 8:7

Kobni poraz Mladosti, Jug još u igri

13.02.2010 u 13:38

Bionic
Reading

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti poraženi su u 5. kolu skupine A Eurolige od Barcelonete u gostima 8:7 i na taj se način oprostili od plasmana među osam najboljih klubova Europe. Gostujući poraz doživjeli su i igrači Juga, no oni u posljednjem kolu mogu izboriti četrvtfinale

Vaterpolisti Mladosti su za ostanak u borbi za pozicije koje vode među osam najboljih u Europi trebali pobjedu u gostima kod Barcelonete. No katalonska momčad nije previše marila za želje 'žabaca' te je na svom plivalištu, u utakmici koja je počela točno u podne, pobijedila momčad Emila Nikolića 8:7 i zatvorila joj vrata prolaska u sljedeću rundu natjecanja.

Iako se igra još jedno kolo, u kojem će Mladost dočekati Vojvodinu, sada se već zna da iz skupine A dalje odlaze Jadran iz Herceg Novog i Barceloneta.

Mladostaši su vrlo loše otvorili utakmicu i već nakon prve četvrtine bilo je 5:2 za Španjolce koji su sačuvali vodstvo dokraja. Zagrepčani su tek u zadnjoj četvrtini pokazali pravu igru, ali je bilo prekasno da se izbjedne poraz.

Pogotke su za Mladost postigli Letica (3), Buljubašić (2), te Muslim i Lončar po jedan, dok je realizacija igrača više kod Zagreščana bila katastrofalnih 1:10.

Vaterpolisti Juga CO izgubili su u 5. kolu skupine B Eurolige na gostovanju u Kotoru od Primorca sa 10:14 (3:2, 2:4, 1:6, 4:2).

Uoči posljednjeg kola Jug CO je drugi na ljestvici sa sedam bodova, jednim više od trećeg Vasasa, te će u izravnom dvoboju 3. ožujka u Dubrovniku odlučivati u drugom mjestu u skupini i plasmanu u četvrtfinale.

Vodi Primorac koji je sa 13 bodova osigurao prvo mjesto u skupini, dok je Panionios s tri boda otpao.