ZAPAD NEZAUSTAVLJIV

Kobe i Shaq dominirali utakmicom zvijezda

16.02.2009 u 10:09

Bionic
Reading

U odigranom all star susretu NBA lige rezultatske neizvjesnosti nije bilo. Zapad je u Phoenixu bio uvjerljiv, a nagradu najboljeg igrača susreta podijelila su dvojica koja su nekada zajedno kovala prstenje za prvaka, i na kraju se razišla nadurenih pogleda

Shaq i Kobe, Kobe i Shaq, kako vam drago. Bryant i O'Neal podsjetili su javnost da su još uvijek ubitačan tandem na parketu i navijači LA Lakersa mogli su samo sjetno udahnuti. Njih su dvojica početkom desetljeća uzela tri naslova u nizu, no disonantni tonovi među njima postali su zaglušujući i O'Neal je iz Los Angelesa odselio u Miami.

'Vratili smo se u stara vremena. Tražio me na terenu, pogotovo u akcijama dva na dva. To mi je nedostajalo', govorio je O'Neal, dok je Bryant bio prilično suzdržan.

'Dobro smo se zabavili i to je to. Neću sad otići s njim gledati sapunice, plakati, i takve stvari', podsjetio je Bryant zašto se sjajan tandem raspao. Selekciju zapada vodio je Phil Jackson, koji ih je svojedobno vodio prema naslovima.

'Njih dvojica mogu poslužiti kao životna škola svima. Večeras su pokazali da se, kada se prijeđe preko razlika, u suradnji mogu postići velike stvari', filozofski je temu obradio trener s devet naslova prvaka.

Inače, susret je odlučen u trećoj četvrtini kada se domaćin odlijepio na dvadesetak koševa prednosti i uzvratio za lanjski poraz od istoka. U konačni rezultat 146:119 (34:27, 38:40, 38:24, 36:28) najviše je ugradio Bryant (27), dok je O'Nealu za 17 koševa (šut 8/9) bilo dovoljno manje od 11 minuta. Chris Paul je dodao 14 koševa uz isto toliko dodavanja. S istočne strane najviše je došlo od LeBron Jamesa (20) te od Dwaynea Wadea i Paula Piercea, po 18 koševa.

I O'Nealu i Bryantu, koji su za potrebe snimanja uprizorili i kiselo grljenje, ovo je treći MVP naslov u karijeri, samo je Bob Pettit osvojio jedan naslov više. Zapad je ovom pobjedom zaostatak u međusobnim ogledima smanjio na 35:24, a sljedeće godine natjecanje će se održati na stadionu (s krovom, naravno) Dallas Cowboysa.