SAMO JOŠ JEDAN KORAK

Kobe Bryant sve bliže potpisu za Virtus

03.10.2011 u 18:32

Bionic
Reading

Predstavnici američke košarkaške zvijezde Kobea Bryanta i talijanskog prvoligaša Virtusa iz Bologne rade vrlo intenzivno na dovođenju Bryanta u Virtus tijekom lockouta u NBA ligi

Predsjednik Virtusa Claudio Sabatini u petak je izjavio kako je s Bryantovim agentom Robom Pelinkom postigao provizorni sporazum, prema kojem bi Bryant potpisao ugovor na 10 utakmica u talijanskom prvenstvu, vrijedan više od 3 milijuna dolara.

'Virtus i menadžment gospodina Bryanta rade vrlo intenzivno kako bi kreirali ovaj vrlo važni ugovor. Realizacija tako kompleksnog ugovora zahtijeva od obje strane maksimum pozornosti na svim, pa i najsitnijim detaljima. Svi žele pozitivni ishod posla, u kojem je cilj realizirati nastup Bryanta u talijanskom prvenstvu, zadovoljiti ekonomske interese svih 17 klubova u prvoj ligi i povećati pozornost prema talijanskoj košarci općenito', stoji u zajedničkom priopćenju.

Realizacija ovog posla zavisi i o volji ostalih klubova da promijene raspored natjecanja, koji bi omogućio da Virtus odigra pet domaćih utakmica s Bryantom u sastavu. Virtus također želi pet gostovanja odraditi u najvećim talijanskim dvoranama, te želi izbjeći da, s obzirom na neparan broj klubova u ligi (17), bude slobodan u nekoj od prvih 10 rundi s Bryantom u sastavu.

Manji klubovi, poput Cremone i Varesea, opiru se promjeni rasporeda.

Talijanska liga je, naime, objavila u ponedjeljak raspored natjecanja. Prema njemu bi Virtus trebao narednog vikenda ugostiti Romu u 1. kolu. Nakon toga bi imao još samo tri domaće utakmice, te pet gostujućih, dok bi u 8. kolu bio slobodan.

Upravo bi prema trenutnom rasporedu Cremona i Varese trebali gostovati kod Virtusa.

Virtus bi do kraja ovog tjedna trebao zgotoviti posao sa zvijezdom LA Lakersa, budući da protiv Rome igra već u nedjelju. Ukoliko se to dogodi, moguća je i promjena rasporeda.

Na kraju, valja podsjetiti kao je Kobe Bryant od 6. do 13. godine živio u Italiji, dok je njegov otac igrao košarku u toj zemlji, te da tečno govori talijanski jezik.

Bryant je u nekoliko navrata istaknuo kako bi igranjem u Italiji ostvario svoj san…