ZADNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA

Klubovi se pojačali u posljednji trenutak

31.01.2011 u 19:23

Bionic
Reading

U ponedjeljak u ponoć završava zimski prijelazni rok. Mnogi klubovi Europe su te posljednje trenutke do 'zatvaranja tržnice' iskoristili kako bi pojačali svoje redove

Njemački nogometni prvoligaš Schalke 04 angažirao je do kraja sezone iranskog veterana Alija Karimija (32), dosadašnjeg člana Steel Azina iz Teherana.

Karimi je 2004. godine proglašen najboljim azijskim igračem, a za iransku je reprezentaciju ostvario 112 nastupa.

Od 2005. do 2007. godine Karimi je igrao za Bayern iz Münchena, kojega je tada vodio sadašnji trener Schalkea Wolfgang Felix Magath, te je sakupio 33 nastupa u Bundesligi.

Osim Karimija, Schalke, koji se trenutačno nalazi na 11. mjestu ljestvice, tijekom zimskog prijelaznog roka angažirao je još Grka Angelosa Charisteasa, Ganca Anthonyja Annana i Brazilca Avelara. U godinu i pol dana koliko je na mjestu trenera Schalkea, Magath je u klub doveo 40 igrača.

Francuski nogometni prvoligaš Bordeaux doveo je na posudbu do kraja sezone brazilskog reprezentativnog napadača Andrea (20) iz redova Dinama iz Kijeva.

Andre je u dosadašnjoj karijeri upisao tri nastupa za brazilsku reprezentaciju, a pozvan je i za prijateljski susret protiv Francuske koji će se igrati na Stade de Franceu 9. veljače.
Inače, Andre je u Dinamo iz Kijeva stigao prošle godine, ali se nije uspio ustaliti u početnoj postavi.

Njemački nogometni prvoligaš Wolfsburg posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka angažirao je trojicu veznih igrača. Novi članovi 'vukova' su najbolji strijelac nedavno okončanog Azijskog prvenstva, južnokorejski reprezentativac Koo Ja-cheol (21), Venezuelanac Yohandry Orozco (19), te Čeh Jan Polak (29).

Koo je sa šest pogodaka na Azijskom prvenstvu pomogao svojoj reprezentaciji u osvajanju trećeg mjesta, a u Wolfsburg je stigao iz Jeju Uniteda. Sa svojim novim klubom je potpisao ugovor do 2014. godine.

Jedan od najtalentiranijih mladih igrača Orozco je u Wolfsburg stigao iz venezuelanskog kluba Zulia, te je potpisao ugovor do 2015. godine.

Njemački reprezentativni napadač Patrick Helmes (26) napustio je redove Bayera iz Leverkusena, te će karijeru nastaviti u Wolfsburgu s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2014. godine.

Prema navodima njemačkih medija, vrijednost transfera je pet milijuna eura.

Osim Helmesa, Wolfsburg je svoj napad osnažio i Turčinom Tuncayem Sanlijem (29) kojega je doveo iz Stoke Cityja za također pet milijuna eura.

Helmes i Tuncay su dovedeni kako bi popunili prazninu nakon odlaska Edina Džeke u Manchester City za 35 milijuna eura.

Osim Helmesa i Sanlija, Wolfsburg je posljednjeg dana prijelaznog roka angažirao i trojicu veznjaka, južnokorejskog reprezentativca Koo Ja-cheola (21), Venezuelanca Yohandryja Orozca (19), te Čeha Jana Polaka (29).

Iskusni Polak, dosadašnji član Anderlechta, s Wolfsburgom je potpisao ugovor do 2013. godine.

Nakon 20 odigranih kola ove sezone Wolfsburg se nalazi na 12. mjestu ljestvice sa 23 boda, samo četiri više od zone ispadanja.

Španjolski nogometni prvoligaš Real iz Zaragoze angažirao je paragvajskog reprezentativnog braniča Paula da Silvu (31), dosadašnjeg člana Sunderlanda, s kojim je potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Da Silva bi trebao pomoći Zaraozi da zadrži prvoligaški status, klub se trenutačno nalazi na 15. mjestu ljestvice s četiri boda iznad zone ispadanja.

Talijanski nogometni velikan Juventus posljednjeg je dana zimskog prijelaznog roka doveo na posudbu do kraja sezone napadača Cagliarija Alessandra Matrija (26), dok je istovremeno na posudbu u Parmu poslao svog neučinkovitog napadača Amaurija (30).

Matri je ove sezone postigao 11 pogodaka za Cagliari, dok se Amauri nije uspio upisati u strijelce u devet nastupa u dresu "zebri".