LIGA PRVAKA (20.45)

Klubovi hrvatskih igrača Bayern i Arsenal u akciji

17.02.2010 u 09:29

Bionic
Reading

U srijedu (20.45) na rasporedu su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. U Portu gostuje Arsenal bez nedovoljno oporavljenog Eduarda, a Bayern u čijem će kadru biti Ivica Olić i Danijel Pranjić dočekuje Fiorentinu

Poslije utakmice u Torinu za Bayern je krenulo sve bolje
Bayern – Fiorentina

U Münchenu domaćin napokon može odahnuti što se tiče izostanaka. Izvan stroja je samo napadač Miroslav Klose, no svi ostali su na raspolaganju treneru Louisu van Gaalu. Na Bayernovom popisu našla su se dvojica hrvatskih reprezentativca Ivica Olić i Danijel Pranjić, no prema posljednjim informacijama, oni će svoju priliku čekati s klupe. Zato će napad Bavaraca predvoditi Gomez, a s krila će prijetiti Ribery i Robben. No ni kod Fiorentine nije bajno. Forma nije idealna, a 'viole' nisu ni kompletne. Tako nema stopera Gamberinija, veznih igrača Santane i Zanettija te zbog dopinga napadača Mutua.

'Igrati prvu doma nije nikakva prednost. Neće biti lako. Fiorentina je jača nego prošle sezone. Moramo se poboljšati u obrani, ali sve će ovisiti o učinku cjelokupne momčadi. Moramo biti oprezni, jer se individualne pogreške mogu uvijek dogoditi', rekao je veznjak Bayerna Mark van Bommel.

Bayern nikada nije imao previše uspjeha s talijanskim klubovima, no Fiorentinu je zadnji puta u Münchenu razbio 3:0.

Porto – Arsenal

Na papiru je Arsenal favorit, ali ozljede su sve veći problem za družinu Arsenea Wengera. Sada u Portugalu neće biti vratara Almunije, braniča Gibbsa, Djouroua i Gallasa, igrača sredine terena Songa te napadača Vele, Eduarda, Aršavina i Van Persieja. U domaćoj momčadi su ozlijeđeni veznjaci Rodriguez i Valeri te napadači Orlando Sa i Farias.

'U osmini finala nema slabih i svaki klub može otići do samog kraja. U završnici ima barem deset klubova koji mogu osvojiti Ligu prvaka, a Porto je među njima. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Posebno su opasni kod kuće. Jaka su momčad koja ima tehnički odlične igrače', rekao je menadžer Arsene Wenger.

Inače, u zadnjih 13 domaćih utakmica protiv Engleza Porto je upisao samo dva poraza, no oba u zadnjim okršajima. Dvaput je ugostio i Arsenal te stigao do pobjede (2:0) i remija (0:0).