DI CANIO GA 'OTKRIO'

Klose nije heroj, već se samo uplašio TV-kamera

28.09.2012 u 16:59

Bionic
Reading

Nisu baš svi u nogometnom svijetu oduševljeni potezom njemačkog napadača Lazija Miroslava Klosea koji je u dvoboju protiv Napolija priznao sucu da je pogodak postigao rukom

Iako mnogi hvale fair-play njemačkog reprezentativca, nekadašnji kapetan Lazija Paolo Di Canio smatra da Klose i nije takav pozitivac kakvim ga svi sada predstavljaju.

'Očito je da je Kose odmah nakon postizanja pogotka htio izbjeći suca. Uostalom, počeo je i slaviti gol. Tek kada je shvatio da su kamere sve snimile i da će ispasti negativac, priznao je što je napravio. Zbog toga sve ove pohvale za njegov potez smatram pretjerivanjem', izjavio je Di Canio za Sky Sport 24.

Današnji menadžer Swindona se tijekom karijere i sam našao u brojnim kontroverznim situacijama, ali je 2001. godine osvojio FIFA-inu nagradu za fair-play. Te je godine, naime, kao član West Hama u dvoboju protiv Evertona odbio postići pogodak u praznu mrežu kad je vidio da suparnički golman ozlijeđen leži na travi. Umjesto da loptu glavom gurne u gol, uhvatio ju je rukama i zaustavio akciju svoje momčadi.