EP KLASE FINN

Kljaković Gašpić tri boda do medalje

22.03.2012 u 20:49

Bionic
Reading

Dva dana prije kraja Europskog prvenstva za klasu Finn hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić se nalazi na petom mjestu sa samo osam bodova zaostatka za vodećim Talijanom Baldassaariem, odnosno tri boda do medalje

U prvom plovu dana Kljaković Gašpić je osvojio 12. mjesto, no u drugom plovu dana, a petom na prvenstvu, upisao je pobjedu.

'Bio je ovo još jedan u nizu teških i neizvjesnih dana. Uvjeti na moru zaista nas ne maze, regata je prava drama u pet činova! Treba se paziti greški, vrlo lako stradaš, kao što su mnogi iskusili na svojoj koži ovih dana', kazao je Ivan

Svoj najbolji nastup dosad u seniorskoj konkurenciji imao je mladi Josip Olujić, koji je ušao treći u cilj prvog današnjeg plova. Zahvaljujući tom sjajnom rezultatu Olujić je ukupno 12. nakon pet jedrenja. Tudor Bilić se nalazi na 49. mjestu.

S obzirom da se i dalje kasni za programom suci će sutra zasigurno pokušati odraditi tri plova. To je bio plan i jučer i danas, no vjetar i dalje u akvatoriju Scarlina ne pokazuje namjeru zapuhati išta jače od pet-šest nestabilnih čvorova. U subotu se jedri plov za odličja za deset najboljih.

U španjolskom Cadizu danas je počelo Svjetsko prvenstvo za olimpijsku dasku RS:X. Odjedrena su tri plova. U konkurenciji 120 natjecatelja Luka Mratović je 74. Poveo je Francuz Julien Bontemps.