EUROPSKO PRVENSTVO

Kljaković Gašpić osvojio broncu u klasi Finn

24.03.2012 u 15:19

Bionic
Reading

Stanje s bodovima bilo je vrlo tijesno uoči današnjeg plova za odličja. Finale je ispunilo sva očekivanja, a priču je na regatnom polju začinio lagani nestabilni vjetar, dijelom ispod granice regularnosti

Šestu godinu zaredom Ivan Kljaković Gašpić je na pobjedničkom postolju klase Finn! Nakon dva srebra, pa dva zlata i još jednog srebra, danas je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Scarlinu.

Stanje s bodovima bilo je vrlo tijesno uoči današnjeg plova za odličja. Finale je ispunilo sva očekivanja, a priču je na regatnom polju začinio lagani nestabilni vjetar, dijelom ispod granice regularnosti. Pet prvoplasiranih kormilara igralo je za medalje. Poredak se mijenjao iz stranice u stranicu. U konačnici zlato je osvojio Grk Ionnas Mitakis, srebro je pripalo Slovencu Vasiliju Žbogaru.

'Odlično sam startao na lijevoj strani startne linije. Nakon 30 metara sam imao cijelu flotu u džepu i vozio za zlato. Jedrili smo svi desno i ponovno mi se pokazao problem koji me muči cijeli tjedan, a to je brzina. Grk je bio malo ispod mene i umjesto da ga 'zgazim', on me prošao s dobrom brzinom. U tom trenutku vidio sam da je zlato izgubljeno i da se valja koncentrirati na srebro i broncu. Pred kraj stranice u vjetar napravio sam jednu lošu taktičku odluku, a kako sam bio sporiji od drugih, to me navelo na niz poteza za koje sam znao da neće biti dobri. Zaradio sam i penal, pa sam se morao iskupiti, no nisam puno izgubio na okretu, već zato što me flota pokrila. Tu sam zaostao, no uspio sam nakon još jednog penala ipak do cilja proći dva protivnika i ući šesti, što je bilo dovoljno za broncu, mojoj Miji za rođendan. Žao mi je što nije zlato, no šesta medalja zaredom na europskim prvenstvima je tu, a to je najvažnije', zadovoljan je Ivan Kljaković Gašpić, čija kćerkica sutra slavi prvi rođendan.

Poteškoće s brzinom su nastale zbog jarbola, smatra Ivan. Jarbol s kojim je dosad jedrio slomio je, a novi koji je stigao za Europsko prvenstvo, očito se nije pokazao dobrim.