PREMIERSHIP

Klasnić za pobjedu pa 'pocrvenio', Kranjčaru klupa

16.10.2010 u 18:23

Bionic
Reading

U osmom kolu engleske Premierlige najsretniji hrvatski nogometaš bio je Ivan Klasnić. On je u 90. minuti zabio pobjednički gol za Bolton, no odmah nakon slavlja dobio je dva žuta, to jest crveni karton. Od hrvatskog četverca u pobjedi Tottenhama sudjelovao je tek Luka Modrić. Niko je prosjedio na klupi, dok su Ćorluka i Pletikosa bili na tribinama

Najveće iznenađenje osmog kola engleske lige napravio je WBA, koji je u poluvremenu gledao u leđa Manchseter Uniteda. I to na stadionu 'crvenih vragova' koji su pogocima Hernandeza i Nanija u 25. minuti vodili sa 2:0. U drugom poluvremenu uslijedio je potpuni preokret, kojem nije pomogao ni Wayne Rooney kojem je Ferguson dao minutažu tek u drugom dijelu. Gosti su preko Evre (autogol) i Tchoyja izjednačili i kući ponijeli bod.

Tottenham je kao gost slavio kod Fulhama, no zanimljivo da su i u ovom dvoboju vodili domaćini. Od hrvatskog kvarteta na travnjaku je bio tek Luka Modrić, dok je Niko Kranjčar, unatoč zapaženim igrama za hrvatsku reprezentaciju, utakmicu prosjedio na klupi s rezervnim igračima. Drugi dio kvarteta, Ćorluka i Pletikosa, utakmicu su pratili s tribina.

Ivan Klasnić svojem je Boltonu osigurao drugu prvenstvenu pobjedu, a 'žrtva' je bio Stoke City. Klasnić je u igru ušao tek u 79. minuti, ali je iz voleja zabio u 90. minuti, a u samoj završnici uspio je hrvatski reprezentativac zaraditi dva žuta, to jest isključujući crveni karton. Bolton je prije ove utakmice imao tri uzastopna remija, a s ova tri boda napravio je skok od pet mjesta, popevši se sa 12. na sedmo mjesto tablice.


Rezultati:
Arsenal - Birmingham 2:1
Bolton - Stoke 2:1
Fulham - Tottenham 1:2
Manchester U. -WBA 2:2
Newcastle - Wigan 2:2

Wolverhampton - West Ham 1:1