BORBA ZA ŽIVOT

Klasnić u šoku: Muamba je moj veliki prijatelj

19.03.2012 u 20:15

Bionic
Reading

Fabrice Muamba, nogometaš Boltona koji je u subotnjoj utakmici FA kupa protiv Tottenhama doživio srčani udar, još je u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege, no trenutačna situacija ipak je stabilnija nego dan prije

Iz Boltona se javio Ivan Klasnić i prenio najnovije vijesti oko Muambe.

'Nažalost, ništa vam dobro ne mogu reći. Fabrice je i dalje na aparatima i ostaje nam samo moliti se Bogu da sve dobro završi. Svi smo strahovito utučeni, meni je posebno teško jer sam s njim u izvrsnim odnosima. Prijatelji smo, zajedno smo izlazili, stalno smo se družili i još ne mogu vjerovati da mu se to dogodilo. No život je takav, neugodno te iznenadi kad najmanje očekuješ', rekao nam je Klasnić.

'Nikome u klubu nije do nogometa. Ne treniramo, ma tko bi mogao trenirati, a Fabrice se bori za život!'

Odgođena je vaša prvenstvena utakmica s Aston Villom, a pojavila se nekakva vijest da čelnici Boltona razmišljaju o napuštanju natjecanja u FA kupu? Je li to točno?

'Ne znam, doista vam o tome ne mogu ništa reći. Nisam čuo za to.'

Poruke podrške Muambi stižu iz cijelog svijeta. Brz oporavak iz SAD-a zaželio mu je i David Beckham.

A kraljevski potez napravili su igrači madridskog Reala na nedjeljnoj utakmici s Malagom. Polovica ih je na travnjak istrčala s porukom podrške Muambi, a polovica s porukom Abidalu (igraču 'omražene' Barcelone) koji zbog tumora mora na transplantaciju jetre.

Podršku Muambi iskazao je i Arsene Wenger, bivši trener u Arsenalu.

'Vrlo poštujemo Muambu. Iako je prošlo već nekoliko godina otkad je napustio naš klub, često nas dođe pozdraviti', rekao je Wenger.

Englezi su jučer iznijeli podatak da će, ako Muamba preživi, za to biti zaslužan i Jose Mourinho. Naime, nakon što je Petr Cech na utakmici 2006. godine teško ozlijedio glavu, tadašnji trener Chelseaja Jose Mourinho čudio se što na utakmici nije bilo vozilo hitne pomoći s kompletnom opremom za oživljavanje.

Chelsea je uputio žalbu, a Engleski nogometni savez odlučio da otada na svakoj utakmici mora biti ekipa hitne medicinske pomoći s kompletnom opremom.