PREMIERSHIP

Klasnić proradio, ušao i zabio za pobjedu

10.03.2012 u 16:23

Bionic
Reading

Odličnom utakmicom na Reebok stadionu nogometaši Boltona i Queens Park Rangersa otvorili su 28. kolo Premiershipa, a junak domaćih bio je strijelac za 2-1 Ivan Klasnić

Susret između momčadi kojima do kraja prvenstva predstoji teška borba za opstanak u elitnom razredu engleskog nogometa, nažalost, obilježit će veliki sudački previd jer je gostima ostao nepriznat regularan zgoditak.

U dvoboj s izravnim rivalom za ostanak u društvu najboljih menadžer Boltona Owen Coyle još je jednom ušao bez najboljeg strijelca Ivana Klasnića kojeg je posjeo na klupu, a gosti, čiji napad su predvodili Cisse i Zamora, žestoko su na startu stisnuli domaćine.

U 17. minuti Zamora je zatresao vratnicu, a tri minute kasnije dogodio se sporni trenutak. Nakon kornera s lijeve strane loptu je glavom u mrežu domaćih ubacio Clint Hill, a premda je domaći vratar Adam Bogdan loptu rukom izbacio u teren, očito je da je gotovo za cijeli metar prešla gol-liniju.

Nakon što su napadi QPR-a malo posustali, Bolton je u 37. minuti iznenađujuće poveo. Ubacio je Ream, a Pratleyu nije bilo teško da po sredini potpuno neometan s pet-šest metara postigne zgoditak. No, početkom nastavka na dodavanje Wright-Phillipsa iz odbijanca lopta stiže do Cissea koji rutinirano pogađa za poravnanje.

U nastavku je ponovno dominantnija momčad bio QPR, a ključni potez domaći je menadžer povukao ubacivši u 80. minuti Ivana Klasnića. Šest minuta kasnije na dodavanje 19-godišnjeg Japanca Ryo Miyaichija, koji je u siječnju stigao na posudbu iz Arsenala, Klasnić se sjurio u kazneni prostor i malo iskosa s lijeve strane ubacio loptu u mrežu za 8. ligaški zgoditak sezone, prvi nakon točno tri mjeseca i gola Aston Villi 10. prosinca.

Kratkom gestom prema Coyleu Klasnić je dao do znanja menadžeru Boltona što misli o svom stalnom sjedenju na klupi, unatoč činjenici da je s osam pogodaka uvjerljivo najbolji strijelac momčad s Reebok stadiona. Sljedeći na listi postigao je samo tri.
Bolton je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja.