POSLODAVCI LUDUJU

Kinezi zabušavaju na poslu jer noćima gledaju SP

30.06.2010 u 10:30

Bionic
Reading

Ludnica oko svjetskog prvenstva zahvatila je i Kinu, iako njihova reprezentacija nije izborila nastup u JAR-u. Tamošnji činovnici po cijele noći gledaju utakmice prvenstva te zbog toga ne mogu pošteno raditi, što ljuti njihove šefove

Da bi imali snage raditi i gledati utakmice svjetskog prvenstva, mnogi kineski zaposlenici odlučuju se iznajmiti sobe u hotelima za popodnevni odmor da se barem malo naspavaju i budu u stanju raditi svoje poslove. A kako se prvenstvo bliži svom vrhuncu,

utakmice po kineskom vremenu sve su kasnije u noći zbog čega su mnogi tamošnji zaposlenici sve umorniji i ne mogu raditi kako se to od njih očekuje te zbog toga poslodavci lude.

'Naši djelatnici svakih pola sata pokušavaju se osvježiti, no ne mogu si pomoći. Oni su jednostavno umorni', jadao se čelnik jedne kineske korporacije objašnjavajući kako barem desetorica zaposlenika pate zbog umora, jer po cijele noći gledaju svjetsko prvenstvo.

'Ovakvo stanje više se ne može trpjeti, jer imamo poslove koje moramo završiti u roku, zbog toga sam sa svojim kolegama odlučio svakog dana iznajmiti sobu u hotelu da se barem naspavam za vrijeme pauze za ručak', kazao je jedan od djelatnika koji svake noći prati utakmice svjetskog prvenstva.

Nogometna groznica zahvatila je sve, bez obzira na to nastupaju li njihove reprezentacije na prvenstvu ili ne.