kakvog ovo ima smisla?

Kinezi otišli dalje: treninzima se vratili i traumatizirani nogometni reprezentativci

13.04.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Kineski nogometni reprezentativci vratili su se u svoje klubove nakon što su mjesec dana proveli u Dubaiju i u izolaciji na tropskom otoku Hainan na jugu Kine, a izbornik Li Tie je izjavio kako su zbog pandemije izazvane koronavirusom i odvojenosti od svojih obitelji svi nogometaši proživjeli psihičke traume, prenosi kineska agencija Xinhua.

'Tijekom tog razdoblja svi naši igrači i članovi stručnog stožera bili su pod velikim psihičkim pritiskom. Svi su bili anksiozni, čeznuli su za domom i bili zabrinuti za svoju sigurnost', izjavio je Li Tie za kinesku državnu televiziju.

Veći dio ožujka kineski reprezentativci proveli su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i mnoge kineske momčadi.

'Situacija s epidemijom u Dubaiju se pogoršavala iz dana u dan, broj gostiju u našem hotelu stalno se smanjivao. Momčadi iz Superlige vraćale su se u Kinu jedna za drugom', izjavio je nasljednik Marcella Lippija na klupi kineske reprezentacije.

Li i njegovi izabranici uspjeli su se vratiti u domovinu 23. ožujka, ali su odmah stavljeni u karantenu na otoku Hainan. Svi su članovi kineske reprezentacije testirani i nisu bili zaraženi koronavirusom. U Dubaiju su se pripremali za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., koje su trebali igrati protiv Maldiva i Guama 26. i 31. ožujka.

Reprezentativci su se konačno svojim klubovima priključili 6. travnja, kad su se ponovno počeli pripremati za kinesko prvenstvo koje je prema originalnom rasporedu trebalo započeti još 22. veljače.