NESTAŠNA WANG

Kineskinja se pijana potukla i izbacili je iz repke

05.08.2011 u 13:31

Bionic
Reading

Četverostruka olimpijska prvakinja u brzom klizanju na kratke staze Wang Meng izbačena je iz reprezentacije nakon što se potukla s direktorom reprezentacije u pijanom stanju, objavio je kineski olimpijski savez

Wang (26) je prekršila pravila ponašanja i nanijela štetu ugledu reprezentacije, stoji u priopćenju.

'To je grozan incident gdje su sportaši prekršili pravila ponašanja i morala. To je nanijelo štetu ugledu kinske reprezentacije i kineskih sportaša', dodaje se u priopćenju.

Wang se potukla s direktorom reprezentacije nakon što ju je kritizirao jer se nije vratila u trening kamp u za to određeno vrijeme 24. srpnja, nakon noćnog izlaska tijekom kojeg je konzumirala veću količinu alkohola.

Olimpijska prvakinja u brzom klizanju na kratke staze, kineska sportašica sa najviše naslova u povijesti na zimskim olimpijskim igrama sa četiri zlatne medalje, jednim srebrom i jednom broncom, ispričala se na svom blogu:

'Žao mi je, ja sam jednostavno jedna normalna osoba'.

Wang i njena kolegica Liu Xianwei izbačene su iz reprezentacije i ne smiju nastupati na međunarodnim natjecanjima.

Njih dvije su, kao i još jedna olimpijska prvakinja Zhou Yang i još troje članova reprezentacije u tom su se noćnom izlasku u luci Qingdao, popile veću količinu alkohola.

Kada su se vratili u trening kamp, Wang i Liu su udarile direktora reprezentacije koji je bio bijesan. Kasnije u svojoj sobi, Wang je počela udarati namještaj i ozlijedila si je ruke.

Wang je osvojila tri zlatne medalje na olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. U Torinu 2006., osvojila je tri medalje - zlato, srebro i broncu.