ZASTRAŠUJUĆI KRUG

Kimi s Ferrarijem ostvario nezamislivo: Uništio je konkurenciju!

10.03.2017 u 14:16

Bionic
Reading

Posljednjeg jutra zimskog testiranja u Barcelone Kimi Raikkonen potvrdio je fantastičnu formu Ferrarija krugom 1:18.634, što je više od pola sekunde brže nego što je konkurencija vozila prethodnih dana, a na nivou najbržih vremena ikad viđenih na ovoj stazi...

S obzirom na očajnu prošlu sezonu talijanske momčadi u kojoj Vettel i Raikkonen nisu zabilježili niti jednu pobjedu, malotko se nadao da bi u 2017. godini na zimskom testiranju u Barceloni upravo Ferrari mogao najviše pokazati. No, upravo se to dogodilo, a Lewis Hamilton smatra da njegov Mercedes kaska za talijanskom momčadi, iako su mnogi i dalje skeptični.

Novi dokaz odlične forme Ferrarija je krug kojeg je odvezao Kimi Raikkonen ovog petka, posljednjeg dana testiranja u Barceloni. Finac je s 1:18.634 nadmašio Mercedesove vozače za više od pola sekunde, a taj je krug više od sekunde brži od službenog rekorda staze Rubensa Barrichella iz 2009. godine, dok Fernando Alonso s 1:18.4 s testiranja iz 2008. godine još uvijek drži najbolje vrijeme ikad viđeno pri ovoj konfiguraciji staze.

Takav krug je još prošle sezone bio apsolutno nezamisliv u Barceloni, no nove Pirellijeve široke gume, kao i poboljšanje aerodinamike novih bolida donijeli su 3.5 sekunde brža vremena. Vjeruje se da će u svibnju vozači ići još brže i voziti najbrža vremena ikad viđena na Velikoj nagradi Španjolske te tako potvrditi da je nova Formula 1 zaista napravila veliki korak naprijed po pitanju performansi bolida.

Što se Ferrarija tiče, razloga za optimizam je pregršt, jer Kimi je odvezao ovaj krug na supermekanoj komponenti guma, a postoji i ona ultramekana koja daje još više brzine, što znači da Talijani imaju dodatnog aduta u rukavu i mogu iz bolida izvući pokoju bonus desetinku već sad...

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA