FINAC UZVRATIO PSOVKOM

Kimi jako naljutio šefove: Makni se s jeb… puta!

27.10.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen nije uspio izdržati na strategiji jednog zaustavljanja, a u samoj završnici zatvorio je timskog kolegu što je razljutio njegove nadređene

Finski 33-godišnji vozač sljedeće će sezone voziti za Ferrari, a njegovi posljednji dani u Lotusu prilično su napeti. Prvo je naljutio šefove kad je javno obznanio da odlazi iz ekipe zbog njezine financijske nestabilnosti, a na posljednjim utrkama ima stalne bliske susrete s timskim kolegom Romainom Grosjeanom, koji sada sebe smatra prvim vozačem ekipe.

Na Velikoj nagradi Indije Kimi je pokušao taktikom jednog ulaska u boks, koja se bila osuđena na propast u samoj završnici. Kada su mu gume potpuno otkazale prelazili su ga vozač za vozačem, a upravo je najžešće zatvorio timskog kolegu Grosjeana.


'Kimi, makni mu se s jeb… puta!', viknuo je na njega tehnički direktor Alan Parmane preko radio veze, što je neobičan rječnik i način komunikacije za jednog inženjera.

'Nemoj se jeb… derati!', odgovorio je u istom stilu Raikkonen pa objasnio da će propustiti Grosjeana kad prođu zavojiti dio kruga.

Iako je u prvi mah bio bijesan, na pobjedničkom postolju Grosjean se suzdržao od napada na kolegu, te je diplomatski rekao da je Kimi bio u 'teškoj situaciji'. Raikkonen je na kraju ipak morao u boks, završio je sedmi…