SPREMNA ZA VRH

Kim Clijsters se vratila u velikom stilu

12.08.2009 u 11:56

Bionic
Reading

Nakon 26 mjeseci teniske mirovine, Kim Clijsters, nekadašnji broj 1 WTA ljestvice, vratila se aktivnom nastupanju na turnirima. U ždrijebu prvog kola jakog turnira u Cicinnatiju ždrijeb je nije mazio, no omalena Belgijanka prošla je dalje

Kad je meč završio, bilo je jasno da je puno manje sreće u ždrijebu imala 13. igračica svijeta Marion Bartoli. Francuskinja koja je prije dva tjedna na putu prema naslovu u Stanfordu izbacila Jelenu Janković i Venus Williams, bivšoj prvakinja nije uspjela uzeti nijedan set. Konačan rezultat bio je 6:4, 6:3 za Clijsters.

'Ne mogu vjerovati da je nakon toliko duge pauze njezina igra na ovako visokom nivou.
Prije odlaska, bekend joj je bio jači od forhenda, no sada se to promijenilo. Primjenjivala sam staru taktiku i forsirala joj forhend, no vraćala je neke nevjerojatne udarce. Način na koji se kreće i udara je fantastičan', istinski impresionirana je ostala Francuskinja:

'Bila sam strašno uzbuđena kad sam izašla na teren. Pripreme za meč i ona toliko poznata rutina na turnirima ponovno mi pričinjavaju zadovoljstvo. Najvažnije je da nisam ispala nakon prvog meča, sada se okrećem drugom kolu.'

Sljedeća protivnica joj je Patty Schneider, renomirana Švicarka koja joj je nekada bila mušterija na tvrdoj podlozi. Ukupan omjer im je 5:2, no na betonu u tri meča Schnyder nije uspjela osvojiti nijedan set. Ipak, drago joj je zbog idućeg susreta.

'Drago mi je da se vratila, bila je velika šampionka i ljubimica navijača. Ključna promjena je što je pred kraj prošle epizode nisam baš viđala s osmijehom na licu, a sada mi se čini da je sretna. To je ipak najvažnije', zaključila je Schnyder, iduća protivnica Kim Clijsters.

U dvije godine, koliko je izbivala iz tenisa, Clijsters se udala i rodila curicu. Tako se prije dvije godine nakon poroda vratila i Lindsay Davenport koja je krenula sa senzacionalnim rezultatima (četiri osvojena naslova), da bi ponovno zatrudnjela, rodila djevojčicu i najavila novi povratak za rujan ove godine.