DUVNJAK I ČUPIĆ ČEKAJU

Kiel prodajama radi mjesta za Hrvate

02.06.2009 u 16:10

Bionic
Reading

Francuski rukometni reprezentativac Nikola Karabatić napustio je Kiel i priključio se prvaku Francuske Montpellieru zajedno sa Slovencem Vidom Kavtičnikom, objavio je u utorak njemački rukometni klub

Karabatić (25) već nekoliko mjeseci ne krije želju za odlaskom iz njemačkog kluba, a iznos odštete za koji je prešao u francuski klub nije poznat. Kiel je tvrdio da je pokušao učiniti sve da zadrži rukometnu zvijezdu čiji ugovor istječe 2012.

Francuz, jedan od najboljih rukometaša svijeta, došao je u njemački klub 2005. iz Montpelliera. S Kielom je osvojio pet naslova prvaka Njemačke, tri kupa Njemačke i Ligu prvaka 2007.

Odnosi između Karabatića i Kiela su se pogoršali krajem prošle sezone kada su čelni ljudi kluba odlučili, unatoč obećanjima koja su dali Karabatiću, raskinuti ugovor s trenerom Nokom Serdarušićem. Jako blizak s trenerom, Karabatić je najprije htio otići u Löwen, koji je Serdarušić trebao najprije trenirati, ali je Serdarušić odustao od toga zbog medicinskih razloga.

Drugi razlog zbog kojeg Karabatić možda odlazi je skandal s podmićivanjem sudaca u koji je upleten njemački klub.

Bilo kako bilo, riječ je o srednjem vanjskom i desnom krilu, pozicijama na koje će u nastavku priljelaznog roka Nijemci staviti naglasak pri dovođenju igrača. Otprije je poznato da su zainteresirani za usluge hrvatskih reprezentativaca Domagoja Duvnjaka i Ivana Čupić, mladića koji igraju upravo na spomenutim mjestima.