finalE Zapada

Kevin Durant održao lekciju zvijezdama Houstona, Golden State odigrao šampionski!

15.05.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Branitelji naslova Golden State Warriors su poveli u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije u gostima sa 119:106 svladali Houston Rocketse.

Do pobjede ih je vodio Kevin Durant sa 37 koševa, dok je Klay Thompson ubacio 28, od čega je šest trica iz 15 pokušaja. Stephen Curry je utakmicu završio sa 18 koševa i osam asistencija uključujući važne ubačaje u završnici, a Draymond Green je uz pet poena upisao devet skokova i isto toliko asistencija.

Durant i Thompson su zajedno zabili 11 koševa dok je Golden State povećao prednost od tri koša na 76-70 na sredini treće četvrtine. Durant je nakon toga zabio zadnjih šest koševa u trećoj četvrtini prije nego je Thompson otvorio zadnju četvrtinu sa sedam poena koji su Warriorsima donijeli sigurnu prednost.

Posebno je nadahnut bio Kevin Durant koji održao lekciju zvijezdama Houstona, posebno u prvoj i trećoj četvrtini u kojima je ubacio po 13 koševa.

Kod Houstona najbolji je bio James Harden sa 41 poenom i sedam asistencija, a Chris Paul je dodao 23 koša i 11 skokova.

'Što sam rekao Hardenu nakon ovakve utakmice? Da će sljedeći put morati zabiti 55 koševa', duhovit je bio trener Houstona Mike D'Antoni.

Houston je domaćin i druge utakmice u srijedu prije nego se se serija prebaci u Oakland.

Golden State je imao šut iz igre 52,3, a Houston 45.9 posto. Obje su momčadi pogodile 13 trica.

Izvor: tportal.hr

ZAPADNA KONFERENCIJA, finale:

Houston Rockets - Golden State Warriors 106:119

(Golden State vodi 1-0 u seriji na četiri pobjede)