GRAD DAJE 1,7 MILIJUNA KUNA

Kerum spašava 'žute', Rađa na odlasku

15.09.2009 u 17:20

Bionic
Reading

Grad Split nije ostavio na cjedilu KK Split CO. Gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je da će klubu s Gripa doznačiti 1.700.000 kuna nužnih za preživljavanje, a uskoro će imenovati novu upravu koja će preuzeti upravljanje klubom

'Obećao sam da nijedan sportski klub u Splitu neće propasti dok sam ja gradonačelnik. Za KK Split CO osigurat ćemo 1.700.000 kuna, od čega ćemo milijun uplatiti danas, a ostatak nakon rebalansa proračuna', potvrdio je u razgovoru za Jutarnji list Željko Kerum.

Nakon Hajduka, KK Split CO drugi je splitski klub koji je krenuo u proces pretvorbe te će u konačnici biti u većinskom vlasništvu Grada Splita. To znači da će Kerum s pozicije gradonačelnika imati obvezu voditi brigu o klubu koji u svojim vitrinama ima tri naslova prvaka Europe, a zadnjih godina proživljava pravu agoniju.

'Grad Split preuzeo je obvezu da bude glavni sponzor. Logično je da onaj koji daje novac i vodi klub. Preuzet ćemo upravljanje, a to znači da ćemo uskoro izabrati novu upravu', rekao je Kerum.

Dolazak novih ljudi na Gripe znači i odlazak Dine Rađe s funkcije predsjednika kluba, što je on najavljivao već u nekoliko navrata. Ali Rađa nije želio napustiti klub prije nego što osigura uvjete za normalan život i funkcioniranje. O Rađinoj ulozi Kerum je kazao:

'Rađa je veliki gospodin koji je uložio ogroman napor da održi klub na životu. Kazao mi je da je spreman pomagati i dalje, bez obzira na to hoće li imati nekakvu funkciju u klubu.'

Sigurno je da direktor Petar Škovrlj ostaje na svojoj funkciji. Potvrdio je to i Kerum koji će nakon sređivanja kadrovske križaljke u Hajduku preuzeti obvezu da posloži stvari i na Gripama. Kao najizgledniji nasljednik Dina Rađe na funkciji predsjednika KK Split CO spominje se Petroslav Sapunar, Kerumov zet i predsjednik Županijske skupštine, inače bivši košarkaš. Kadrovske promjene na Gripama neće se dogoditi sutra, ali očekuju se u najskorije vrijeme, pa čak i prije završetka procesa pretvorbe koji je u tijeku.