SANIRATI GRADSKI DUG

Kerum obećao milijune košarkašima Splita

16.07.2009 u 14:33

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum, nakon financijskog angažmana u Hajduku najavljuje i pokretanje hitne procedure za pomoć košarkaškom klubu Split. U ovom slučaju neće biti riječ o privatnoj investiciji, već će gradonačelnik raspolagati gradskim novcem

U prijepodnevnim satima Kerum se sastao s predsjednikom KK Split Dinom Rađom i najavio prijeko potrebnu vijest za nekadašnjeg europskog velikana. Čelnici su se, prenosi Slobodna Dalmacija, dogovorili da će grad po hitnom postupku isplatiti 600.000 eura (više od četiri milijuna kuna) koliko duguje klubu, čime će se izbjeći bankrot kluba i odlazak najboljih igrača.

Naglasak je na ostanku najboljeg igrača netom završenog SP-a za mlade Marija Delaša.

'Napravit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo KK Splitu. Najbolje za sve bi bilo da Delaš i ostali mladići ostanu u klubu', rekao je Kerum koji je ostao iznenađen podatkom da od 100 milijuna kuna gradske pomoći sportu čak 65 posto biva potrošeno na saniranje sportskih objekata.

Obje su strane svjesne toga da je ovo tek vatrogasna metoda kojom mogućnost bankrota nije sasvim otklonjena, no Kerum je kazao kako će nakon povratka gradskog duga sjesti s čelnicima KK Splita i pronaći model dugoročne suradnje.