FURIJA PRED VRATIMA

Kelava o Španjolcima: Strašno, strašno

10.09.2010 u 15:27

Bionic
Reading

Hrvatska je u ždrijebu zadnjeg kvalifikacijskog kruga za EP igrača do 21 godine bila nositelj, ali još uvijek su prijetili Englezi i Španjolci. Peh je bio potpun; Ladićeva vrsta vizu za Dansku morat će osigurati pobjedama protiv moćnih Španjolaca

Sulud kvalifikacijski sustav pobjednika skupine Hrvatsku je, zlom srećom, 'nasadio' na ultramoćne Španjolce koji su natjecanje u skupini završili iza Nizozemske. Krkić, Mata, Canales, Capel, vratar De Gea, Javi Martinez samo su neka od imena koje strše iz pomlatka europskih i svjetskih prvaka.

'Najteži mogući ždrijeb, kad gledam njihova imena... strašno, strašno. Mlada repka, a iza njih je već toliko velikih utakmica i transfera. Potpuno etablirani igrači u sastavu kojemu je teško uopće pričati o slaboj točki', govori čuvar hrvatske mreže Ivan Kelava i pokušava doći do recepta za prolaz.

'Što nam ostaje, moramo se pripremiti kao nikad dosad i probati se pohrvati s njima.'

Sjajno je u sezonu ušao Hhajdukovac Ante Vukušić, jedna od najjačih Ladićevih ofenzivnih karika.

'Najteži mogući protivnik, nismo mogli gore proći u ždrijebu. sasvim sigurno će biti teško, ali Hrvatska nije bez šanse. Uzvrat kod kuće nam je neka prednost, a bit će lakše ako izbornici dogovore da s nama budu i igrači s popisa A-reprezentacije.'

Prvi je dvoboj u Španjolskoj 8. listopada, dan uoči gostovanja Bilićeve ekipe u Tel Avivu. Uzvrat je četiri dana kasnije.

PAROVI:

Engleska - Rumunjska
Nizozemska - Ukrajina
Španjolska - Hrvatska
Švicarska - Švedska
Island - Škotska
Češka - Grčka
Italija - Bjelorusija