OPET MU KRENULO, ALI...

Kekovim mukama nema kraja: Baš će mu sada prodati dva najbolja igrača!?

18.12.2017 u 06:44

Bionic
Reading

Matjaž Kek uspio je napokon posložiti momčad i nanizati četiri pobjede u nizu, ali tijekom zimske pauze gotovo će sigurno ostati bez Marija Gavranovića i Marka Vešovića pa ga opet čeka mukotrpno preslagivanje i uigravanje momčadi...

Slovenski stručnjak ove je kalendarske godine odradio izniman posao na klupi Rijeke i svom klubu donio povijesnu dvostruku titulu, kao i krasan nastup u Europi koji je okrunjen pobjedom protiv velikog Milana na Rujevici prije desetak dana.

  • +3
HT Prva liga, 20. kolo: Rijeka - Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

No, njegov posao bio je sve samo ne lagan, jer Rijeka stalno prodaje svoje najbolje igrače, a titule nisu ništa promijenile. Imao je na raspolaganju generaciju koja je bila bolja od Dinama, ali rasprodaja je učinila svoje pa u novoj sezoni zaostaje 15 bodova za 'modrima' i već se oprostio od obrane naslova.

Rijeka je zbog uigravanja oslabljene momčadi ove jeseni prošla kroz veliku krizu, nanizala je čak 12 poraza, no zimsku pauzu dočekala je u odličnoj formi, s četiri pobjede u nizu.

Rijeka - Rudeš 3:0 (20. kolo 2017./18., 17.12.), sažetak Autor: YouTube

Na Kekovu žalost, to neće puno značiti, jer ekipa će mu do veljače ponovo biti znatno oslabljena i muka koju je proživljavao zadnjih mjeseci samo će se ponoviti.

Naime, Mario Gavranović već je najavio da želi otići iz kluba, a Marko Vešović namjerava nastaviti karijeru u poljskoj Legiji.

Baš je Crnogorac u pobjedi 3:0 protiv Rudeša zabio krasan pogodak, dok je Gavranović bio asistent, u vjerojatno posljednjoj utakmici za ovaj dvojac. Njihovo napuštanje kluba moglo bi biti i veći udarac od gubitka Andrijaševića i Ristovskog prošlog ljeta.

Rijeka - Rudeš, izjave trenera Autor: YouTube

Matjaž Kek nakon susreta nije htio komentirati sve izvjesnije odlaske, već je naglasio kako će pitanje sređivanja vlasništva u sljedećem periodu biti ključno za budućnost kluba i njegovu stabilnost.

Kako god, on je već pet godina na klupi Rijeke i na njoj zaista radi čuda. Igrači dolaze i odlaze, a Kek zasad ostaje. Tek kad njega izgubi, klub s Rujevice bit će u ozbiljnoj nevolji...