NOVI POČECI

Keane i Robinho zabili prvijence

08.02.2010 u 12:54

Bionic
Reading

Dvojica klasnih nogometaša, Irac Robbie Keane i Brazilac Robinho, posljednjih su dana prijelaznog roka napustili Premiership i otišli na posudbe u svoje najdraže klubove. Ti potezi pokazali su se opravdanima, već u prvim nastupima vratili su se u vrhunsku formu

Navijači obožavaju svog 'Keanoa'

Robbie Keane je Tottenham zamijenio Celticom i ne treba naglašavati s koliko entuzijazma su 'bhoysi' dočekali kapetana irske reprezentacije. Za prvi gol trebala su mu dva dvoboja, a on je došao u dvoboju petog kola kupa u kojemu je Celtic slavio protiv Dunfermlinea u gostima.

Keane je ušao kao zamjena i odigrao drugo poluvrijeme, a konačan rezultat 2:4 je postavio s bijele točke u 68. minuti. Bio je to signal za ovacije novom junaku zelenih navijača koji od Robbieja očekuju da ih povede u lov za ove godine uvjerljivijim Rangersima. Veliki rivali u prvenstvu Celticu bježe velikih deset bodova.

Na drugom kontinentu, u nogometom zaluđenom Brazilu, svoj put prema pozivnici za SP započeo je Robinho. Nekadašnja zvijezda Reala, koji je uspio isposlovati posudbu iz Manchester Cityja u Santos, zabila je već u prvom nastupu. Točnije, trebalo mu je manje od pola sata i njegov gol je odlučio pobjednika u derbiju.

Robinhov povratak iz snova

Sao Paulo je dočekao zahuktali Santos, no gosti su poveli nakon Neymarovog penala. Izjednačio je Roger i dvoboj je išao prema neodlučenom rezultatu. Ipak, u 85. minuti Robinho je išao prema prvoj stativi i ubačaj s desne strane petom zabio kraj nemoćnog Rogerija Cenija. Početak iz snova, izbornik Dunga će ga teško zaobići u izboru za sastava za Južnoafričku Republiku.

Inače, osim Santosa upravo je Sao Paulo pokazao najizraženiji interes za dovođenje Robinha iz Cityja. Tu su utrku izgubili, a nakon međusobnog ogleda imaju još jedan razlog više za tugu.