rukometni klasik

'Kauboji' napadaju Srbiju, a kumovi se već sada gledaju 'preko nišana': Nema popusta, tko preživi - pričat će

10.04.2019 u 10:31

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši sutra (četvrtak, 11. travnja, 18 sati) protiv Srbije u Beogradu igraju utakmicu 3. kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Utakmica će se igrati u Areni Beograd, ulaznice su besplatne i očekuje se više od 15.000 navijača. Izabranike Line Červara čeka paklena atmosfera, a vatreno će biti i na terenu

Hrvatska je posljednje dvije utakmice protiv Srbije dobila, na EP-u prošle godine u siječnju u Splitu je bilo 32:22, a prije toga su 'kauboji' slavili i na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu 31:23.

No, na EP-u 2012. godine koje se igralo u Srbiji naši su rukometaši u polufinalu izgubili od domaćina 26:22... Sad je najbolji trenutak da im uzvratimo na istom mjestu. Neće biti lako, jasno je to svima u našoj reprezentaciji, a posebno će emotivno susret Srbije i Hrvatske proživljavati Stefan Vujić i Luka Stepančić.

Stefan je svojedobno igrao za Hrvatsku, ali odlučio se 'prebaciti' i sada je standardni srpski reprezentativac. A sutra će s druge strane 'nišana' stajati Luka Stepančić kojemu je Vujić - vjenčani kum!

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

'Može mi biti kum i tri puta, ali mu nema popusta', odlučan je Stefan Vujić koji je rođen u Rijeci, a sa Stepančićem je igrao u PPD Zagrebu.

'Mi smo svi prijatelji, u klubovima zarađujemo kruh, ali nema nikakvih povlastica kada igramo jedan protiv drugog. Posebno kada je to slučaj u reprezentativnom dresu. Tko preživi - pričat će', kazao je Vujić i najavio utakmicu:

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Čeka nas izuzetno važan meč protiv Hrvata, kao što će biti i svaki sljedeći. Vjerujem da ćemo pokazati da smo napredovali i sazreli u odnosu na SP. Očekujem da ćemo pobijediti Hrvate, a navijači ne trebaju sumnjati u to da ćemo se boriti za svaku loptu. Volio bih da tribine Arene budu pune i da navijači budu naš osmi igrač u pokušaju da dođemo do dva boda. Nije isto kada se igra u polupraznoj ili punoj dvorani, a svi priželjkujemo da nas navijači podrže i da tako prepoznaju naš trud. Vjerujem da ćemo se na kraju svi radovati.'

Luka Stepančić svjestan je da u Beogradu neće biti lako. Zavaravanja nema...

'Znamo što nam to nosi, odlazimo na prvenstvo, ali treba gledati stvari i iz njihove perspektive, oni su u prva dva kola imali dva kiksa protiv Belgije i Švicarske. Sigurno će protiv nas tražiti šansu da to pokušaju ispraviti. Mislim da smo puno kvalitetniji od njih, ali na terenu to ne mora puno značiti, posebice na njihovom terenu', kazao je Stepančić za RTL i dodao:

'Navijači u Beogradu? Ne bih ulazio u to, na to ne možemo utjecati. Znamo da moramo ostati mirni i koncentrirani na igru, što bolje se pripremiti na zadatke pred sobom i onda se držati tih zadataka. S naše strane će sve biti korektno, s druge strane su nam prijatelji i kolege iz klubova, meni čak i kum Stefan Vujić. To je utakmica kao i svaka druga, a to što će tenzije biti na tribinama, na to ne možemo utjecati. Mislim da ni njima neće biti lako, jer kad je vatrena atmosfera, i domaćin može podleći pritisku', zaključio je Luka Stepančić.