ovo je jako loše...

Katastrofične najave prvog čovjeka Ferrarija; legendarnu momčad Formule 1 čeka teška i neizvjesna godina

29.07.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Nova sezona Formule 1 još praktički nije ni počela, već nakon prve tri utrke svima je jasno kako Ferrari ima velikih problema. A Sada je prvi čovjek Ferrarija John Elkann i javno priznao kako talijanska momčad neće biti konkurentna u Formuli 1 prije 2022. godine

'Realnost je takva da naš bolid ove sezone jednostavno nije konkurentan. Vidjeli ste to na stazi i vidjet ćete ponovo', rekao je prvi čovjek Ferrarija John Elkann u intervjuu za Gazzetta dello Sport.

'Međutim, postavljamo temelje kako bi bili konkurentni i vratili se pobjedama kada se promjene pravila 2022. godine', otkrio je planove Ferrarijev šef.

Naglasio je kako ima puno povjerenje u šefa momčadi Mattiju Binotta, za kojeg je kazao kako ima karakteristike i vještine potrebne za novi pobjednički ciklus.

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

No, Ferrari je nedavno promijenio cijelu tehničku ekipu nakon očajno lošeg početka sezone.

'Ove godine nismo konkurentni zbog pogrešaka u dizajnu bolida. Imamo previše slabosti u aerodinamici, gubimo snagu motora. Realnost je da bolid nije konkurentan', dodao je Elkann.

Talijanska momčad se nakon tri utrke nove sezone nalazi na petom mjestu, a najbolji rezultat ostvario je Charles Leclerc koji je osvojio drugo mjesto na prvoj utrci u Austriji.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.