ČETVRTFINALA EUROPSKE LIGE

Katastrofalna večer za goste; Atletico, Arsenal i Lazio bez milosti...

05.04.2018 u 23:05

Bionic
Reading

U prvim utakmicama četvrtfinala Europske lige sve pobjede ostvarili su domaćini. Atletico, Arsenal, Lazio i RB Leipzig došli su do prednosti uoči uzvratnih susreta

Atletico je protiv Sportinga poveo već nakon 22 sekunde igre, a pogodak je postigao Koke. Najviše zasluga za vodstvo španjolskog sastava imao je gostujući branič Urugvajac Sebastian Coates koji je 'poklonio' loptu Diegu Costi koji je potom sjajno uposlio Kokea, a ovaj zabio za 1-0. I drugi pogodak Atletico je zabio nakon pogreške gostujuće obrane. Ovoga puta u 'naslovnoj' ulozi bio je Francuz Jeremy Mathieu, a njegovu pogrešku kaznio je Antoine Griezmann.

U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Šime Vrsaljko nije konkurirao za utakmicu zbog problema s mišićem.

Atletico M. - Sporting L., četvrtfinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Guille Martinez/Cordon Press/Profimedia

Arsenal je u Londonu pobijedio CSKA 4-1 i načinio veliki korak prema plasmanu u polufinale. Zanimljivo, svih pet golova palo je u prvom poluvremenu. Za 'Topnike su zabili po dva gola Aaron Ramsey (9, 28) i Alexandre Lacazette (23-11, 35), dok je pogodak za CSKA zabio Aleksander Golovin nakon sjajno izvedenog slobodnjaka sa 20-tak metara.

Arsenal je posljednji put igrao u Kupu Uefa ili Europskoj ligi u sezoni 1999/2000. kada je stigao do finala Kupa Uefa izgubivši od Galatasaraya nakon jedanaesteraca.

  • +5
Arsenal - CSKA M., četvrtfinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su Lazio i RB Salzburg, a na koncu su Talijani slavili 4-2. Lazio je time prekinuo Salzburgov niz od 19 europskih utakmica bez poraza. Austrijanci su seriju započeli 3. studenog 2016. pobjedom u Nici 2:0. Od tada su spojili 11 pobjeda i osam neodlučenih ishoda. Rekord drži Ajax koji od rujna 1994. do travnja 1996. nije izgubio 21 utakmicu u nizu.

Domaćin je poveo u 8. minuti golom Senada Lulića, a izjednačio je Valon Berisha iz kaznenog udarca u 30. minuti. 'Nebesko-plavi' su u novo vodstvo stigli u 49. minuti kada je Marco Parolo fantastičnim udarcem petom svladao Alexandera Walkea. U 72. minuti izjednačio je Minamino. No, radost Austrijanaca kratko je trajala. Svega tri minute kasnije Anderson je zabio za novu prednost Rimljana, a u 77. minuti je Immobile povisio na 4-2.

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susreta za gostujući sastav.

  • +2
Lazio - Salzburg, četvrtfinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Pobjedu je ostvario i RB Leipzig protiv Marseillea, a pogodak odluke zabio je Timo Werner u posljednjim trenucima prvog dijela nakon sjajne kontre koju je povukao Emil Forsberg. Samo dvije minuta ranije Bouna Sarr je uzdrmao vratnicu za francuski sastav.

  • +3
RB Leipzig - Olympique Marseille, četvrtfinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Uzvratni susreti su na rasporedu 12. travnja.