NEVOLJE ZA BIH

Katastrofa za Ćiru: Otpao i Misimović?

17.11.2009 u 23:43

Bionic
Reading

Je li moguće da Ćiru Blaževića prati toliki peh? Prvo je nezasluženo izgubio na Luzu, zbog parnih kartona ostao bez Spahića, Rahimića i Muratovića, a na posljednjem treningu nespremnim se pokazao i ključni veznjak Misimović

Koljeno Zvjezdana Misimovića nije izdržalo posljednji trening pred uzvratnu utakmicu razigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnu Afriku. Ako nije riječ o 'patki', a nema razloga da Ćiro Blažević na taj način skriva taktiku, ključni čovjek veznog reda reprezentacije BiH prosjedit će utakmicu protiv Portugala na tribinama stadiona Bilino polje u Zenici.

Težak je to udarac za ambicije reprezentacije BiH jer Misimović, uz Edina Džeku i Vedada Ibiševića, čini udarni trio ekipe. Čini se da će Ćiro, umjesto veznjaka Wolfsburga, na travnjak poslati Harisa Medunjanina, 24-godišnjeg nogometaša Valladolida rođenog u Sarajevu, ali i s nizozemskim državljanstvom. Fifa je tek nedavno odobrila njegov nastup za BiH. Medunjanin je kao sedmogodišnjak s roditeljima otišao iz ratnog Sarajeva u Nizozemsku, a dosad je igrao za AZ Alkmaar, Spartu iz Rotterdama te od 2008. igra u Španjolskoj.

Pretpostavka je da će Ćiro Medunjanina postaviti na poziciju zadnjeg veznog, a da će mlada Lyonova zvijezda Miralem Pjanić zauzeti Misimovićevu ulogu u momčadi i ofenzivnom igrom pomagati Džeki i Ibiševiću da se nađu u što boljoj poziciji za postizanje pogotka.

Podsjećamo, osim Misimovića, protiv Portugala u momčadi BiH neće biti ni kapetana Elmira Spahića, Elvira Rahimića i Samira Muratovića koji su na Luzu dobili parne kartone. Ćiro je stoga u utorak objavio da će utakmicu protiv Portugala započeti Hasagić, Nadarević, Jahić, Pandža, Bajramović, Pjanić, Ibričić, Salihović, Medunjanin, Džeko i Ibišević.