VETTEL GADNO ZABRLJAO

Katastrofa Ferrarija u Singapuru: Hamiltonu poklonjena pobjeda, a možda i titula!

17.09.2017 u 16:06

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je treću pobjedu u nizu na Velikoj nagradi Singapura ove nedjelje, ispred Daniela Ricciarda i Valtterija Bottasa, u utrci koju je obilježio masovni sudar na startu i odustajanje Sebastiana Vettela...

Vodila se žestoka bitka za titulu ove sezone između Hamiltona i Vettela, ali utrka u Singapuru ove nedjelje čini se da je Britancu dala ključnu prednost u ukupnom poretku.

  • +10
Formula 1, VN Singapura, 2017. Izvor: Reuters / Autor: EDGAR SU

Naime, Sebastian Vettel startao je prvi i imao priliku preuzeti vodeće mjesto na ljestvici, ali gadno je zabrljao već u prvim metrima utrke. Naime, nije dao dovoljno prostora Verstappenu i Raikkonenu koji su bolje startali od njega i dogodio se masovni sudar u kojem je fatalni udarac zaradio i bolid Fernanda Alonsa.

Hamilton koji je startao peti odjednom se našao na vodećoj poziciji i do kraja utrke nije ju ispustio. Upisao je svoju 60. pobjedu u karijeri, definitivno najvažniju ove sezone nakon koje mu se smiješi četvrta titula svjetskog prvaka.

Daniel Ricciardo morao se zadovoljiti drugim mjestom, dok je Valtteri Bottas još jednom za Mercedes završio na pobjedničkom postolju. Odličan iza njega bio je Carlos Sainz u Toro Rossu koji je uspio iza sebe zadržati Pereza, Palmera i Vandoornea, a bodove su još osvojili Stroll, Grosjean i Ocon.

Nico Hülkenberg koji je neko vrijeme vozio na trećem mjestu nije uspio završiti i tako je postao neslavni rekorder Formule 1 sa 129 odvezenih utrka bez pobjedničkog postolja.

U ukupnom poretku prvo odustajanje sezone skupo je koštalo Vettela koji sada zaostaje 28 bodova za Hamiltonom, a sljedeća utrka u Maleziji pokazat će ima li snage Ferrari suprotstaviti se Mercedesu i vratiti u borbu za titulu u završnici sezone...