ima i toga...

Katalonska nogometna legenda najboljim španjolskim sportašem u povijesti izabrao tenisača, ujedno obožavatelja madridskog Reala

06.06.2022 u 21:38

Bionic
Reading

Legendarni španjolski nogometni stručnjak Pep Guardiola, rođen u Kataloniji i koji je i kao igrač i kao trener pisao povijest Barcelone, smatra kako je tenisač Rafael Nadal najbolji španjolski sportaš u povijesti.

Nadal je u nedjelju u finalu Roland Garrosa pobijedio Norvežanina Caspera Ruuda sa 6:3, 6:3, 6:0 osvojivši 14. put u svojoj karijeri Roland Garros, te ukupno 22. grand slam naslov.

'Bez sumnje, nema rasprave da je Rafa najbolji. Teško je uspoređivati individualni i ekipni sport. Španjolska je imala mnogo velikih sportaša, ali nitko nije toliko dugovječan i konzistentan. Čini se nemogućim, ali svaki put to ponovi', kazao je menadžer Manchester Cityja španjolskih medijima.

'Teško je opisati njegovu karijeru, jednostavno ne posustaje. Ako prevlada probleme sa stopalom, vjerujem da će nastaviti osvajati trofeje', dodao je Guardiola za Rafaela Nadala, inače strastvenog navijača madridskog Reala, odnosno najvećeg sportskog suparnika kluba u kojem je igrajući i trenirajući, Guardiola stekao status legende.