SIMON DONIO POBJEDU

Kasun briljirao na premijeri u Trnskom

06.09.2010 u 21:34

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba vratili su se sa slovenskog dijela priprema i u svojoj dvorani svladali podgoričku Budućnost rezultatom 71:69. Publici su se predstavili novaci predvođeni Marijom Kasunom

Zagreb je bolje ušao u dvoboj, no uporni Crnogorci nisu se dali slomiti i tri minute prije kraja uspjeli su povesti 61:60. Ipak, iskustvo je bilo na strani domaćina, a pitanje pobjednika je s pet vezanih koševa riješio kapetan Kruno Simon.

Trener 'mrava' Bajramović u početni sastav je postavio i najboljeg kadeta Europe Darija Šarića koji je nakon početne nervoze krajem poluvremena ubacio šest koševa i najavio da je spreman na ozbiljniju ulogu ove sezone. Najkorisniji igrač baltičke lige prošle sezone Renfoe ubacio je samo dva koša, ali zato je briljirao Mario Kasun.

Vinkovački centar s NBA iskustvom na predstavljanju novim navijačima upisao je 18 koševa i ostvario dominaciju pod reketima, kada se vrati i Luka Žorić koji je dobio odmor nakon SP-a u Turskoj, Zagreb će biti iznimno jak pod obručima.

Zagrebaši sele u Istru gdje će tijekom tjedna odigrati tri dvoboja s ruskim klubovima, a Budućnost ostaje u Zagrebu i odradit će još dvije provjere. U utorak igra protiv Cibone, a dan kasnije protiv Cedevite.

Zagreb - Budućnost 71:69 (22:12, 16:18, 19:19, 14:20)

Zagreb: Mulaomerović 18, Mašić, Kasun 18, Simon 16, Babić 2, Halilović, Novačić 7, Petković, Bašljan, Renfroe 2, Bubalo 2, Šarić 6, Prostran.

Budućnost: Otašević 4, Simonović 11, Dragičević 24, Barović 7, Mihajlović 7, Milošević, Đukanović 1, Dubljević 14, Šehović, A. Popović 1, M. Popović, Mugoša.