KRIVA PROCJENA

Karlsruhe na Drpiću izgubio preko dva milijuna eura

14.07.2011 u 20:14

Bionic
Reading

Bivši bundesligaš Karlsruhe još trpi posljedice lošeg poslovanja proteklih godina, a najekstremniji je slučaj iz vladavine bivšeg menadžera Rolfa Dohmena dovođenje hrvatskog braniča Dine Drpića 2009. godine, navodi Sport Bild u priči koju donosi na dvije stranice

Ugledni tjednik prenio je i faksimile ugovora i klauzula, koje im je očito nova uprava proslijedila, a u kojima se vidi da je Drpić imao mjesečnu plaću od 50 tisuća eura i premije od 20 tisuća eura za pobjedu.

Sport Bild također navodi da je KSC doplatio Dinamu 750.000 eura za Drpića nakon ispadanja u niži rang, da mu je plaća zadržana, sve do trenutka dok u klub nije došao novi menadžer Oliver Kreuzer koji se htio razići s Hrvatom zbog njegove 'nepodnošljive' plaće.

No, on je to odbio i klub ga je mogao samo najuriti uz otpremninu od 500.000 eura. 'Zajedno s navodnom posredničkom provizijom od oko 200.000 eura ukupno je Drpić za 17 utakmica u drugoj ligi zaradio više od dva milijuna eura', prenosi njemački tjednik.

Za usporedbu, cijela današnja momčad Karlsruhea stoji oko šest milijuna eura, a prosječna je plaća ispod 15.000 eura. U Karlsruheu ističu da ih je Drpićev slučaj naučio pameti. Sami su si krivi, Dino je samo uzeo ono što se nudilo.