ATP RIM

Karlović zaustavljen i prije glavnog turnira

13.05.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, osmi nositelj kvalifikacija jakog ATP turnira u Rimu (zemljana podloga, Masters serije 1000), nije se uspio probiti do glavnog turnira

U posljednjem drugom kolu kvalifikacija, nakon jednog sata i 15 minuta igre, bolji je od Karlovića sa 6:4, 6:4 bio španjolski tenisač Guillermo Garcia-Lopez, inače 94. tenisač trenutačno na ATP ljestvici. Bio je ovo njihov četvrti međusobni meč i treća pobjeda Španjolca. No, raniji mečevi su igrani sada već daleke 2005., odnosno, 2007. godine.

U svakom je setu Garcia-Lopez po jednom oduzimao servis Karloviću i to na počecima dionica. Toliko je i break-lopti imao Španjolac u meču (dvije). S druge strane, u drugom setu Karlović nije došao blizu oduzimanja početnog udarca suparnika, dok je u prvom setu imao jednu takvu šansu, ali je nije iskoristio.

Ukupno je 28-godišnji Španjolac skupio sedam poena više u meču (56-49), a ovim porazom je Marin Čilić ostao jedini Hrvat u glavnom rimskom turniru. U 1. kolu će Čilić igrati protiv Nicolasa Almagra.