11 PRIJESTUPA

Karlović: Wimbledon je sr..e!

29.06.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Upitan radi li se tu o očajničkoj želji Wimbledona da Murray osvoji naslov Karlović je bio vrlo izravan: 'Ne samo Wimbledona nego cijele Engleske, pardon Velike Britanije. Suci su definitivno bili pristrani'

Hrvatski tenisač Ivo Karlović doveo je pod znak pitanja kredibilitet najcjenjenijeg svjetskog turnira Wimbledona zbog čak 11 dosuđenih prijestupa u dvoboju s domaćim predstavnikom Andyjem Murrayem.

Razočaran je i ljutit bio Ivo Karlović na konferenciji za novinare nakon poraza od Andyja Murraya u drugom kolu Wimbledona. No, nije hrvatski tenisač toliko pogođen rezultatom koliko nesvakidašnjim odlukama linijskih sudaca.

Na novinarsko pitanje koja je bila razlika između njega i Murraya u ovom susretu Karlović je otvorio dušu.

'U prijestupima kod servisa! Ne znam što da kažem osim da je ovo danas bilo nečuveno. U cijelom životu, još od kako sam bio devetogodišnji dječak, nikada nisam načinio ovoliko prijestupa na servisu, suđeno ih je 11. Što je još zanimljivije, nikada ih suci nisu vidjeli kod 30/0 ili 40/0 nego uglavnom kod 30/30 ili u tie-breaku. Pa što je ovo? Davis Cup ili Wimbledon? Nakon ovog meča kredibilitet Wimbledona u mojim je očima drastično pao. Pa ja sam se nakon nekoliko dosuđenih prijestupa dodatno odmicao od linije, ali su ih svejedno sudili. To je bilo strašno, nečuveno. Ovo je Wimbledon, središnji teren, i oni rade takve stvari. To je sranje', izjavio je bijesni Karlović i nastavio,

'Sami izračunajte. Da sam ja dobio tih desetak poena tko bi dobio meč? Osjećam se prevareno. Na Grand Slamu, na središnjem terenu, ne znam što da kažem'.

Upitan radi li se tu o očajničkoj želji Wimbledona da Murray osvoji naslov Karlović je bio vrlo izravan.

'Ne samo Wimbledona nego cijele Engleske, pardon Velike Britanije. Suci su definitivno bili pristrani', zaključio je razočarani hrvatski tenisač.

Glasnogovornik turnira kratko je odgovorio na optužbe:

'Ukoliko želi neka uloži službeni prigovor i svi će dokazi biti uzeti u razmatranje'.