OPET JUŽNJI

Karlović u infarktnom meču izgubio polufinale

03.02.2012 u 20:40

Bionic
Reading

Ivo Karlović niti u trećem pokušaju nije uspio izboriti polufinale u svom rodnom Zagrebu. Nakon Koubeka i Čilića u najljepšem meču turnira vikend u Ledenoj oduzeo mu je Mihail Južnji koji je nakon dva sata i 42 minute igre rezultatom 7:6(10), 3:6, 7:6(6)

Ivo je krenuo odlično i potpuno kontrolirao prvi set do pred sam kraj. Kod 5:3 je imao tri set lopte protiv servisa, pa je izgubio svoj servis za set, pa još četiri set lopte u tie breaku... Previše za igrača kalibra Južnjog koji je ostao čvrst i uzeo, pokazat će se, ključnu prednost.

U drugom je odlučio jedan munjeviti gem Karlovića, koji je od 4:3 sa samom jednim izgubljenim poenom prohujao do izjednačenja, no s druge strane je bio sve bolji Južnji.

Karlović pokazuje priličan napredak i u poznim teniskim godinama, ali pravu priliku za polufinale nije dobio. Kod 4:3 je asovima (ukupno 22) spasio tri break lopte, a u odlučujućoj igri se vratio iz zaostatka 6:3. Tri spašene meč lopte, oko dvije tisuće gledatelja ustalo je i ovacijama pozdravilo domaćeg ljubimca. Ipak, Južnjija to nije impresioniralo i hladno je uzeo posljednja dva poena.

U polufinalu ga čeka 'specijalist' za Zagreb Michael Berrer koji je izbacio Melzera. Iako je Rus na papiru izraziti favorit, Berrer je zadnje dvije godine grao finale i taj neugodni njemački ljevak u Domu sportova nikome ne priznaje da je bolji.

U drugom polufinalu će igrati Slovak Lacko rotiv boljega iz ogleda Dodig - Baghdatis.

Karloviću bi ovo bila 200. pobjeda na touru, ali nju će pričekati, kao i prvu pobjedu protiv Južnjog (0-3) i prvi polufinale Zagreba.