WIMBLEDON

Karlović u četvrtfinalu, na redu je Federer

29.06.2009 u 19:32

Bionic
Reading

Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale Wimbledona. Hrvatski tenisač i 22. nositelj trećeg grand slama sezone bio je bolji od Fernanda Verdasca sa 7:6 (5), 6:7 (5), 6:3, 7:6 (9). U sljedećoj rundi našeg predstavnika čeka drugi igrač svijeta Roger Federer

Posljednji hrvatski predstavnik Ivo Karlović stigao je do rezultata karijere u Wimbledonu. Dosad mu je osmina finala iz 2004. na engleskoj travi bila najveći domet, a sada je hrvatski tenisač preko sedmog nositelja Španjolca Fernanda Verdasca uz pomoć 35 as servisa izborio četvrtfinale nakon tri sata igre.

U prvom setu je kod 3:2 Karlović imao break prilike, ali ih nije iskoristio. Odluka je pala u 13. igri. Hrvatski tenisač je kod 5:4 u poenima napravio mini break i sa svojim servisom zaključio prvi čin susreta.

I drugi set Španjolac je ostao bez break prilike, dok je kod 4:4 Karlović došao do jedne, ali je nije realizirao. Opet se ušlo u tie-break, ali sada je osmi igrač svijeta bio uspješniji. Karloviću je zakazao prvi servis, a Španjolac je s dva mini breka za 1:2 i konačnih 4:7 stigao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu kiša je prekinula meč kod 3:3, a kratak predah od 20-tak minuta bolje je došao Karloviću, koji je s tri gema u nizu, odnosno s prvim i jedinim breakom u meču, došao do 6:3.

Četvrti set je sličio na prva dva, ali break prilika uopće nije bilo te se igrao još jedan tie-break. Kod 2:1 u poenima Verdasco je napravio dvostruku pogrešku, no Španjolac je vratio mini break za 3:3. Karlović je pogreškom Verdasca došao do još jednog poena na španjolčev servis. Tako je dobio priliku da sa svojim servisima sve riješi, ali je Verdasco stigao do preokreta 6:5, set lopte i servisa. Karlović je uzvratio za 6:6, a uskoro stigao i do prve meč lopte (8:7). Nije je iskoristio, ali drugu je, kod 10:9 te je stigao do uspjeha karijere u All England Clubu.

Inače, Karloviću i Verdascu je ovo bio četvrti meč, a Div sa Šalate je uspješniji jer je upisao treću pobjedu.

Za polufinale će 30-godišnji Zagrepčanin igrati protiv Rogera Federera koji je pet puta osvajao Wimbledon. Bit će to njihov deseti susret, a Švicarac ima osam pobjeda.