KRATKO U PARIZU

Karlović poklonio prolaz Argentincu Schwanku

29.05.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović po šesti se puta od Roland Garrosa oprostio već u 1. kolu. Uz neprepoznatljivu igru prepunu grešaka, poražen je od argentinskog kvalifikanta Eduarda Schwanka 6-4, 6-0, 6-3

U njihovom prvom međusobnom dvoboju 192. tenisač sa svjetske ATP ljestvice, koji je u lipnju 2010. bio 48. na svijetu, potpuno je nadigrao 25 centimetara višeg Hrvata koji je nastavio s lošim nastupima na zemljanim turnirima ove sezone. Izgubio je Karlović četiri od pet mečeva na toj podlozi, a najlošiji je nastup prikazao upravo u Parizu u koji nije ni došao potpuno zdrav.

Schwank je uglavnom koristio nuđeno, a katastrofalna statistika hrvatskog Davis Cup reprezentativca na kraju je susreta pokazivala čak 37 neprisiljenih pogrešaka Karlovića u odnosu na svega pet Argentinčevih. Usto je Hrvat napravio i osam dvostrukih servis-grešaka, što znači da je Karlović poklonio svom protivniku gotovo polovicu (45) od njegova 92 poena u susretu.

Iskoristio je Schwank pet od osam break-lopti, dok je Karlović ostao na dvije nerealizirane šanse.

Nakon uspješnog prolaska kvalifikacija, Argentinac je blizu izjednačenje svog najboljeg rezultata na Roland Garrosu. 2008. je godine također nakon kvalifikacija stigao do 3. kola.

Roland Garros, tenisači, 1. kolo:
Schwank - Karlović 6-4, 6-0, 6-3