SPASIO ČETIRI MEČ LOPTE

Karlović nemoćan kraj zahuktalog Davidenka

07.01.2010 u 21:43

Bionic
Reading

I nakon pet odigranih dvoboja Ivo Karlović ostao je na jednoj pobjedi protiv najboljeg Rusa Nikolaja Davidenka. Breakova u dva seta četvrtine finala turnira u Dohi nije bilo, a pobjednik lanjskog Mastersa ponudio je više u 13. igrama

Davidenko je, podsjetimo, u Londonu na završnom turniru sezone nanizao Federrea, Soderlinga, Nadala i Del Potra i godinu završio u velikom stilu. Bio mu je to 19. naslov u karijeri, a od jubileja ga dijele još dvije pobjede.

Polufinale i meč protiv Rogera Federera izborio je prvenstveno zahvaljujući briljantnom servisu kojim je Karlovića lako držao na distanci. Tijekom meča pogodio je 86 posto prvih servisa i nije čudno što se uopće nije suočavao s break prilikama.

U prvom setu ih nije ni izborio, no u tie breaku je načeo Karlovićev servis i lako zatvorio prvu dionicu. U drugom je dva puta i zaprijetio, no Ivo je sa 17 asova ostao čvrst i ponovno je odlučivao dugi gem.

Tamo se Karlović ubrzo suočio s tri vezane meč lopte, no uspio je izvući zaostatke 6:3 i 7:6. Ipak, do set lopte nije došao i nakon 107 minuta igre Rus je iskoristio svoju petu meč loptu.

Njega ili Federera u finalu će čekati bolji iz dvoboja Nadal – Troicki.