ATP DOHA

Karlović nadoknadio minus i prošao Beckera

06.01.2010 u 19:57

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Dohi nakon što je dvoboju drugog kola nakon 100 minuta igre pobijedio Nijemca Benjamina Beckera 4:6, 6:3, 6:2

Karlović je loše otvorio meč i njemački tenisač koji se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije dobio je prvi set 6:4. U nastavku susreta vidjeli smo daleko boljeg Karlovića. Proradio mu je servis, a smanjio je i broj neprisiljenih pogrešaka. U drugom setu Karlović je imao tri break lopte, a iskoristio je jednu, dok je u završnom setu dva puta oduzeo servis svom suparniku i mirno priveo set kraju.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda 'diva sa Šalate'. Dosadašnje pobjede ostvario je 2007. godine u Tokiju, Houstonu i San Joseu.

Idući Karlovićev suparnik bit će Rus Nikolaj Davidenko koji je bez većih problema pobijedio Švicarca Marca Chiudinellia 6:3, 6:4. Karlović i Davidenko do sada su igrali četiri puta, a Rus ima tri pobjede. Jedinu pobjedu Karlović je ostvario 2006. godine u Barceloni.